Волинь: розвитку АПК в області за останні роки сприяла значна підтримка держави, - Борис Клімчук

Волинь: розвитку АПК в області за останні роки сприяла значна підтримка держави, - Борис Клімчук

13.09.13 08:09 0 793
«Розвитку АПК в області за останні роки сприяла значна підтримка держави. Лише цього року виплачено прямих дотацій з держбюджету – на 22,4 млн грн, а з місцевих – 12 млн грн», - констатував голова облдержадміністрації у своїй доповіді на нараді з адміністративно-господарським активом Волині, яку провів Президент України у Луцьку.

«Сільське господарство – це провідна галузь місцевої економіки і одночасно головне джерело доходів волинських селян. Наростили обсяги виробництва і в рільництві, і в овочівництві, і в тваринництві», - додав він.

Голова облдержадміністрації також відзначив, що влада активно кооперацію: «Це - непроста робота, але ми маємо вже перші здобутки, зокрема, у молочарстві».

Водночас наголосив: «Волиняни свідомі того, що тільки державних капіталовкладень для гармонійного розвитку сільських територій не вистачить. Тому розширюємо фінансово-економічні можливості територіальних громад: переглянули ставки орендної плати за землю, порозумілися з агробізнесом, вводимо в обіг землі, які роками не оброблялися, а значить - не оподатковувалися».

«Відтак, за 2 роки «активували» понад 80 тисяч гектарів ріллі. Як результат, у 2012-му надходження до місцевих бюджетів від плати за землю порівняно з 2010-м збільшились на 62 млн грн і сягнули 102 млн грн. Впорядковано ресурсні бази, наведено лад у користуванні майном, землею, водними і лісовими багатствами. Цей облік сільські голови ведуть не у «гроссбухах», бо уже кожен має Інтернет та електронні книги погосподарського обліку», - наголосив голова облдержадміністрації.

Борис Клімчук подякував Президенту та Уряду за кошти на запобігання підтоплень територій Волині. Зокрема, цьогоріч регіону передбачено 20 млн грн.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Військовий удар США по ...
Наступна новина: 13 вересня о 15:00 у ...

КОМЕНТАРІ