Борис Клімчук: За 3,5 роки у Волинь вкладено понад 6 млрд грн вітчизняних та іноземних інвестицій

Борис Клімчук: За 3,5 роки у Волинь вкладено понад 6 млрд грн вітчизняних та іноземних інвестицій

13.09.13 08:24 0 923
За 3,5 роки у Волинь вкладено понад 6 млрд грн вітчизняних та іноземних інвестицій, - констатував голова облдержадміністрації Борис Клімчук, доповідаючи Президенту України на нараді у Луцьку про перші успішні кроки у реалізації на Волині економічних та соціальних реформ Глави держави.

«Тільки за минулий рік у Волинь вкладено більш як 1,2 млрд грн. вітчизняних капітальних інвестицій та майже 70 млн дол. США іноземних», - конкретизував він.

«Ці показники достатньо переконливі. Відновлено системи управління процесами, що відбуваються в області. Налагоджено практичну оперативну взаємодію між виконавчою владою та обласною радою, міськими головами, загалом з мережею місцевого самоврядування. А волиняни – люди працьовиті, обов’язкові у договірних зобов’язаннях», - наголосив Борис Клімчук.

Голова облдержадміністрації також зауважив, що «тема протекції вітчизняного виробника домінує у стратегії роботи влади. Натомість бізнес відповідає високою репутацією товарних знаків, ініціативами державно-приватного партнерства, підвищенням гарантій в оплаті праці та обсягах соціальних пакетів трудових колективів».

Борис Клімчук подякував керівникам провідних підприємств краю за хорошу роботу та розуміння. «Завдяки вашій праці і щирим прагненням спільного успіху область має за 8 місяців 104,2% росту у промисловості, 104% росту у сільськогосподарському виробництві, найвищий в Україні темп росту заробітної плати, найнижчий індекс інфляції, відтак – найдинамічніший показник росту реальних доходів волинян», -зазначив він.

Голова облдержадміністрації також відзначив, що «цивільна влада області не бореться з тіньовою економікою, а цілеспрямовано створює умови, щоб бізнесмени поволі виходили з тіні на світло, тобто намагаємось мінімалізувати явища і тіні, і корупції - через створення систем навчання і контролю. «Відтак, як результат, маємо на Волині найвищий в державі рівень добровільної сплати податків і перший рейтинг за оцінкою інституційного фактору розвитку бізнесу», - резюмував Борис Клімчук.

Довідково. У своїй доповіді голова облдержадміністрації висловив вдячність таким керівникам: Миколі Матрунчику (ДП «Мотор»), Сергію Голоюхі (ДП «Волиньторф»), Миколі Клюка (ДП «Волиньвугілля»), Володимиру Цибульському (концерн «СКФ»), Володимиру гунчику (заводи корпорацій «Богдан»), Петру Пилипюку («Модерн-експо»), Сергію Падуці («Тигрес»), Славоміру Качмареку («Кромберг енд Шуберт»), Олегу Борбелюку («Гербор-холдинг»), Наталію Покінський («Кроноспан»), Юрію Малихіну («Електротермометрія»), Сергію Ковальчуку («Універсам»), Анаталію Понікарчуку («Волинькальвіс»), Ярославу Галькевичу («Гнідавський цукровий завод»), Ярославу Каузі («Європацукор»), Сергію Мартиняку («Пан Курчак»), Євгену Дудці («Волиньзернопродукт»), Володимиру Паннікову («Ратнівський аграрій»), Віктору Чорнусі (ВАТ «Луцьксантехмонтаж»), Леоніду Стефановичу («Житлобуд- 2»), Руслану Вайману (Луцький домобудівельний комбінат), Ігорю Єрємеєву та Степану Івахіву (група компаній «Континіум»), а також - керівникам приватних сільськогосподарських підприємств Віктору Шумському, Віталію Зарембі, Андрію Тураку, Валерію Діброві, Анатолію Никонюку та Анатолію Вітруку, Степану Москвичу, Валентині Здрилюк, Володимиру Кучеру, Валерії Яромчук, Василю Тарараю, Валентину Чернецькому та фермеру Володимиру Яренчуку, відмітивши, що не може назвати всіх, бо сумлінних і хороших господарів на Волині – «багато-багато».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Тернополі нагороджено ...

КОМЕНТАРІ