Донбас - три покоління без війни

Донбас - три покоління без війни

13.09.13 13:37 0 940
8 вересня 1943 року радянські війська звільнили місто Сталіно (нині Донецьк) від німецько-фашистських загарбників. Минуло багато років, але подвиг наших дідів і нині не забутий.

Цього року, в день 70-ї річниці, у столиці Донбасу пройшли масштабні урочисті заходи під назвою «Донбас – три покоління без війни!», в яких військовослужбовці внутрішніх військ Донецького гарнізону прийняли активну.

Розпочались заходи, за традицією, зі вшанування загиблих в роки Великої Вітчизняної війни та покладання квітів до пам’ятників генерал-армії Ватутіну Миколі Федоровичу, генерал-лейтенанту Гурову Кузьмі Акимовичу та гвардії полковнику Францу Андрійовичу Гринкевичу – видатним радянським воєначальникам, які визволяли Донецький край у лихі 43-ті роки.

Тут, біля пам’ятника полковнику Гринкевічу, Донецьк приєднався до естафети пам’яті «Перемога у кожному із нас». Керівники області та міста, а також ветеран ВВВ та першокласник додали до артилерійського снаряду часів війни жменю донецької землі.

Далі урочистості перемістились до меморіального комплексу «Твоїм визволителям, Донбас», де ветеранів Великої Вітчизняної війни поздоровили повоєнними піснями та танцями творчі колективи області.

Наприкінці музичних поздоровлень на всіх присутніх очікувало масштабне театралізоване дійство – військовослужбовці внутрішніх військ, спільно із учасниками військово-патріотичних клубів продемонстрували реконструкцію штурму донецького оперного театру.

Саме той момент, коли над цією будівлею замайорів червоний прапор Радянського Союзу, вважається моментом звільнення міста Сталіно (нині - Донецьк) від німецько-фашистських загарбників.

Після мітингу і поздоровлень керівництва області та міста, представники Чернігівської області прийняли від Донецьку естафету пам’яті – гільзу від снаряду часів Великої Вітчизняної війни.

Після парадного маршу військовослужбовців, правоохоронців та ліцеїстів, урочистості перемістились на донецький залізничний вокзал.

Тут панувала неймовірна атмосфера: музика та пісні повоєнних часів, інженерні загородження, блокпости, цивільне населення, що вітало визволителів, жінки та діти, які проводжали своїх чоловіків на фронт та поранені, які повернулися з фронту.

Кульмінаційним моментом урочистого заходу стало відправлення від першої платформи «Потягу перемоги».

Потяг, який було відреставровано спеціально до 70-ї річниці визволення Донбасу, в найближчі дні об’їде всі міста Донецької області в порядку їх визволення, чим завершить урочисте святкування цієї визначної дати – дня визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників.

Прес-служба ГУВВ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі з аншлагом ...
Наступна новина: У Львові формують загін ...

КОМЕНТАРІ