Затримано зловмисника, який пограбував ювелірний магазин в Луганській області

Затримано зловмисника, який пограбував ювелірний магазин в Луганській області

13.09.13 14:02 0 986
Учора, 11 вересня, в 16.12 на пульт Краснодонського міжрайонного відділу ДСО надійшов тривожний виклик з ювелірного магазину «Карат» , розташованого в місті Свердловську.

На місце негайно була направлена група затримання у складі молодшого сержанта міліції Олександра Хомутянського та прапорщика міліції Олексія Пальцева.

Прибувши на місце виклику через дві хвилини, правоохоронці побачили, що вхідні двері в магазин заблоковані, а всередині магазину, крім жінки-продавця знаходиться ще й чоловік у масці.

Побачивши працівників міліції, незнайомець схопив продавця, приставив їй до горла ножа і попрямував з нею до виходу. Двері відчинилися, і на порозі показався невідомий у масці із заручницею. В одній руці він тримав білий поліетиленовий пакет, інша з ножем була приставлена до шиї жінки.

Прикриваючись переляканою продавщицею, він став вимагати від співробітників ДСО скласти зброю і безперешкодно пропустити його. У цей час для міліціонерів головним було врятувати людське життя. Правоохоронці почали переговори зі зловмисником, щоб він відпустив заручницю. Але людина в масці всі пропозиції правоохоронців категорично відхиляла.

І тоді співробітники ДСО прийняли єдино вірне рішення. Відволікаючи переговорами увагу чоловіка, скориставшись моментом, коли бандит всього на секунду повернув голову в бік заручниці, бійці групи, використовуючи спецзасоби та прийоми рукопашного бою, звільнили жінку і затримали злочинця. Жіночка – продавчиня була доставлена до лікарні, де їй була надана медична допомога.

На всю операцію професіоналам ДСО вистачило всього кілька хвилин. Співробітники слідчо-оперативної групи, які прибули на місце події, провели необхідні слідчі заходи і доставили затриманого до Свердловського міськвідділу міліції.

Як з'ясувалося, зловмисником виявився житель сонячної Вірменії, 1979 року народження. 12 серпня цього року він приїхав на Україну, щоб зустрітися з дівчиною, з якою познайомився через Інтернет. Бажаючи показати себе з кращого боку, чоловік смітив грошима, і через місяць його купівельна спроможність виснажилася.

Не бажаючи осоромитися перед жінкою, він вирішив роздобути фінанси самим простим, як йому здалося, способом, а саме - пограбуванням ювелірного магазину.

Приглядівши ювелірний магазин, він вийняв заздалегідь приготований ніж і під загрозою його застосування змусив працівників магазину зібрати йому в пакет ювелірні прикраси. На щастя, сторож не розгубився і натиснув тривожну кнопку, а потім сховався в кімнаті охорони.

А тим часом зловмисник, зібравши видобуток на загальну суму понад півмільйона гривень, хотів вже піти, але тут через вікно побачив міліціонерів. Тоді чоловік і вирішив скористатися слабкою жінкою в якості щита...

Даний факт зареєстрований в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України «Розбій ». Зловмисник затриманий. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Відділ зв'язків із громадськістю

ГУМВС України у Луганській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині міліціонер ...
Наступна новина: За 8 місяців платникам ...

КОМЕНТАРІ