Використання

Використання "липового" посвідчення закінчилось вироком суду

13.09.13 14:46 0 963
Один рік і шість місяців обмеження волі – такий вердикт виніс Котовський міськрайсуд Одеської області 26-річному місцевому жителю за підробку та використання фальшивого документа, а також зберігання наркотичної речовини.

У травні цього року співробітники ЛВ на ст. Котовськ УМВС України на Одеській залізниці в ході проведення відпрацювання електропотягу сполученням «Вапнярка-Одеса» виявили пасажира, який за підробленим посвідченням придбав у провідника квиток на безкоштовний проїзд. Правопорушник був доставлений до лінійного відділу, де під час особистого огляду в присутності понятих у нього було виявлено наркотичний засіб - марихуану вагою 12,36 гр.

Правоохоронцям затриманий пояснив, що в минулому році він знайшов на ринку м. Котовська посвідчення члена сім’ї загиблого учасника бойових дій, видане в одному із районів столиці. Знаючи, що власник такого посвідчення має право на оформлення безкоштовного проїзду залізничним транспортом у приміському сполученні та оформлення пільгового проїзного документа в пасажирських та швидких поїздах один раз на рік, молодик вирішив знайдений документ залишити собі. Вдома у зазначене посвідчення він вклеїв свою фотокартку та частково змінив первинний текст анкетних даних, виготовивши, таким чином, документ, який в подальшому використовував для отримання безкоштовних квитків.

«За даним фактом було розпочате кримінальне провадження за ч. 1, ч. 4 ст. 358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів» та за ч. 1 ст. 309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» КК України, яка передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років», - повідомив перший заступник начальника ЛВ на ст. Котовськ підполковник міліції Роман Білоус.

У судовому засіданні чоловік свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень визнав повністю. Призначаючи покарання, суд врахував тяжкість скоєних злочинів, позитивну характеристику підсудного, його щире каяття, сприяння розкриттю злочинів та призначив покарання у вигляді одного року шести місяців обмеження волі з випробувальним терміном на один рік.

СЗГ УМВС України

на Одеській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Академії військ ...
Наступна новина: Курсанти ДЮІ взяли участь в ...

КОМЕНТАРІ