Курсанти ДЮІ взяли участь в урочистостях з нагоди визволення Донбасу

Курсанти ДЮІ взяли участь в урочистостях з нагоди визволення Донбасу

13.09.13 14:52 0 1006
На святі було презентовано реліквію – гільзу снаряда зі жменею землі з Мамаєвого кургану у Волгограді. Гільза буде наповнюватися землею з пам'ятних місць і передаватися містами України відповідно до дати їх звільнення. Естафету вже зустрічали Луганськ, Харків, Суми. Планується, що реліквія побуває у 28 містах і закінчить шлях у жовтні 2014 року в Ужгороді.

85 курсантів вузу разом з правоохоронцями міста забезпечували охорону громадського порядку під час заходу, 40 – тримали переможні стяги. Крім цього, молоді правоохоронці (3 коробки) пройшли урочистим маршем, відкривав який теж стрій Донецького юридичного інституту МВС України під керівництвом підполковника міліції Михайла Кірсанова.

Свято визволення Донецького краю – визначна подія для кожного жителя міста, тому цього дня на урочистості зібралися тисячі людей. Присутніх зацікавила театралізована реконструкція визвольних боїв, яка закінчилася встановленням переможного стяга біля Донецького національного академічного театру опери та балету ім. А.Б. Солов’яненка.

Присутні вшанували пам'ять загиблих у боях за звільнення Донбасу хвилиною мовчання. Потім керівники Донецька та Донецької області привітали ветеранів зі святом.

Донецьк приєднався і до естафети пам'яті "Перемога в кожному з нас", присвяченої 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників. Символом естафети пам'яті став артилерійський снаряд, знайдений на полі бою під Луганськом.

Снарядна гільза зберігає жменю землі, взятої на Мамаєвому кургані у Волгограді. Вона буде наповнюватися землею пам'ятних місць і передаватися містами України відповідно до дати їх звільнення. Естафету вже зустрічали Луганськ, Харків, Суми. Планується, що реліквія побуває у 28 містах і закінчить шлях у жовтні 2014 року в Ужгороді.

Донецьк додав в гільзу жменю землі, взяту біля підніжжя пам'ятника полковнику Францу Гринкевичу – визволителю м. Сталіне. З Донецька гільза попрямує до Чернігівської області.

ВЗГ ДЮІ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Використання "липового" ...
Наступна новина: Демонтувати деталі ...

КОМЕНТАРІ