Демонтувати деталі залізниці завадили одеські транспортні правоохоронці

Демонтувати деталі залізниці завадили одеські транспортні правоохоронці

13.09.13 14:58 0 909
При спробі крадіжки деталей верхньої будови колії у вантажному парку станції ім. Т. Шевченка працівники УМВС України на Одеській залізниці затримали неодноразово судимого 35-річного мешканця м. Сміла Черкаської області, у якого виявлено знаряддя для демонтажу.

Повідомлення про цю подію надійшло до чергової частини лінійного відділу на ст. ім. Т.Шевченко від машиніста маневрового потягу, який при під’їзді до станції помітив зловмисника, коли той відкручував деталі.

Завдяки своєчасному інформуванню правоохоронців, слідчо-оперативна група, яка негайно прибула на місце події, затримала правопорушника саме під час демонтажу обладнання залізниці. У нього було вилучено інструменти, за допомогою яких він здійснював крадіжку.

У черговій частині міліції при проведенні особистого огляду в присутності понятих у чоловіка до того ж було виявлено ніж, який за довідкою експерта є холодною зброєю. Зі слів затриманого, деталі залізниці, а саме: клемні болти з підкладками, він намагався демонтувати з метою їх подальшої здачі до пункту прийому металобрухту, а ніж - зберігав для самооборони.

Правоохоронці встановили, що правопорушник має вже сім судимостей за крадіжки та незаконне зберігання зброї, перша з яких була ще у 22-річному віці. Тільки чотири місяці тому його звільнили з місць позбавлення волі, де чоловік відбував покарання протягом п’яти років за чергову крадіжку.

«За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 «Крадіжка», ч. 2 ст. 15 «Замах на злочин» та ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від двох до п’яти років», - повідомив начальник відділу карного розшуку Управління полковник міліції Сергій Єгоров, - «тож завдяки своєчасній інформації залізничників працівники міліції попередили правопорушення, яке могло призвести до аварії з непередбачуваними наслідками».

СЗГ УМВС України

на Одеській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луганських школярів ...

КОМЕНТАРІ