Правоохоронці викрили у столиці виробників

Правоохоронці викрили у столиці виробників "лівого" бензину

13.09.13 15:11 0 915
Про цей факт на брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ України повідомив заступник начальника управління Департаменту ДСБЕЗ МВС Іван Дьомін. За його словами, аналогічні підпільні цехи та міні-заводи працювали у Донецькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Львівській, Миколаївській, Харківській, Херсонській і Чернівецькій областях.

Днями співробітники державної служби боротьби з економічною злочинністю (ДСБЕЗ) МВС викрили в Києві підпільний міні-завод, який незаконно виготовляв недоброякісні бензини та дизельне паливо.

Задокументовано протиправну діяльність службових осіб одного із столичних товариств. Установлено, що виготовлення нафтопродуктів здійснювалося шляхом змішування низькооктанового бензину з компонентами та присадками моторного палива. Отриманий таким чином сурогат під виглядом моторного палива з використанням підроблених сертифікатів відповідності та паспортів збувався споживачам.

Під час обшуків у зловмисників вилучено техніку, незаконно виготовлені 50 тонн бензину і солярки та 3 тонни компонентів і домішок моторного палива.

Правоохоронці повідомили, що за 8 місяців цього року виявлено понад 400 злочинів у сфері паливної промисловості, майже половина з яких на ринку нафтопродуктів. Кримінальні провадження відкриті за фактами зловживання владою або службовим становищем, перевищення службових повноважень, службового підроблення, за фактами розкрадання та привласнення, незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортуванням з метою збуту підакцизних товарів. З незаконного обігу вилучено майже 850 тонн недоброякісного пального, домішок та інших сумішей.

Крім того, з початку року викрито понад 60 правопорушень, пов’язаних із державними закупівлями у сфері паливно-енергетичного комплексу.

Так, на Запоріжжі здійснюється розслідування за фактом реалізації службовими особами приватного підприємства недоброякісних світлих нафтопродуктів, що не відповідають стандартам та нормативним документам України. У ході обшуків вилучено 300 тонн бензину, печатки підприємств з ознаками фіктивності. Установлено, що протягом 2012 року товариством було поставлено за тендерами до держустанов освіти та медичних закладів пального на суму близько 7 млн. грн. У 2013 році працівникам ДСБЕЗ вдалося попередити поставки недоброякісного пального до установ освіти та лікарень області.

Про негативні наслідки використання неякісного палива розповів заступник начальника Управління Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Микола Дмитрієв, який узяв участь у брифінгу. За його словами для можливості відшкодування збитків від неякісного продукту громадяни повинні знати декілька нескладних правил.

По-перше, при купівлі пального обов’язково зберігати касовий чек. По-друге, у випадках поломки авто від використання неякісних нафтопродуктів звертатися до офіційних сервісних центрів, які можуть дати компетентний висновок щодо причин їх виникнення. По-третє, документально фіксувати усі витрати на ремонт автомобіля.

Прес-служба Департаменту

ДСБЕЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луганських школярів ...
Наступна новина: Мінсільгосп США підвищив ...

КОМЕНТАРІ