Львів’яни побачать 40 екологічних плакатів Клауса Штека

Львів’яни побачать 40 екологічних плакатів Клауса Штека

13.09.13 09:42 0 830
Львів мистецький. Виставку оригінальних плакатів, головне завдання яких – показати, що планета на межі, відкриють у Львові. За останніх сорок років Клаусом Штеком створено понад 300 сюжетних плакатів. Більшість з них присвячена захисту довкілля. Художник звертає увагу на проблеми, пов’язані зі змінами клімату, забрудненням повітря, зростанням кількості сміття, ядерними відходами та забрудненням світового океану.

Державний природознавчий Музей НАН України (в рамках проекту «Динамічний музей» Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України») та Goethe-Institut в Україні (в рамках проекту Регіону Східної Європи та Центральної Азії Goethe-Institut «Машина часу. Музей 21 ст.») представляють виставку плакатів «Нічого не вирішено» Клауса Штека, президента Академії Мистецтв у Берліні з 2006 року.

— Глобальні екологічні проблеми стосуються кожного мешканця планети, чи то українця, чи мешканця Німеччини. Хтось переймається ними менше, хтось більше, але забруднення середовища долає кордони так само легко, як мігруючі птахи. Державний природознавчий музей намагається вирішити ці проблеми науково, а Клаус Штек використовує фотомонтаж, щоб знов і знов роз’ятрювати екологічні, соціальні та політичні рани Німеччини. До не втративши віру в можливість суспільно-політичного виразу своєї думки засобами мистецтва, він бореться проти нерозуміння і байдужості. Його сатиричні роботи, що складаються з тексту та графіки, спонукають до осмислення та критичного аналізу ситуації. — розповідають організатори виставки

Сорок плакатів-оригіналів – репрезентативна вибірка творів, що створювалися протягом сорока років невтомної провокації, агітації та застережень і супроводжувалися непохитною вірою в критичне мислення та мистецьке просвітництво. Тепер ці роботи можна побачити на виставці Goethe-Institut у Львові.

Каталог українською мовою перекладено Сергієм Жаданом і доповнено його інтерв’ю з автором виставки і Маніфестом Клауса Штека. У львівській експозиції плакати Клауса Штека вступають у політичний і художній діалог з інсталяціями Хелени Маєвської, Михайла Барабаша та Олексія Коношенка.

Для глибшого розуміння проблем довкілля, у рамках виставки відбудеться просвітницька програма: дискусія про екологічну відповідальність сучасного мистецтва, лекція про екологічні проблеми довкілля та майстер-клас з екологічного мистецтва для дітей.

Виставка відкриється 14 вересня о 17:00 год у Державному природознавчому Музеї НАНУ, що на вул. Театральна, 18 та триватиме до 17 вересня.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мілевський: "У Девича ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ