У Львівській області за наполяганням свободівців Бродівська міська рада надала субвенцію районному б'юджету на заходи з енергозбереження в школах

У Львівській області за наполяганням свободівців Бродівська міська рада надала субвенцію районному б'юджету на заходи з енергозбереження в школах

13.09.13 12:46 0 821
12 вересня 2013 року відбулася позачергова сесія Бродівської міської ради, ініційована фракцією Всеукраїнського об'єднання "Свобода", на якій було ухвалено рішення про надання субвенції з міського б'юджету – районному на співфінансування мікропроєктів, а саме на встановлення вікон у школах Бродів та инші важливі заходи в освітній та соціяльній галузях.

Як зазначив керівник фракції ВО "Свобода" у Бродівській міській раді Віктор Горішній, на черговій сесії через спротив міського голови Анатолія Белея не було ухвалене рішення з приводу субвенції. "Міський голова розповідав, що районний б'юджет хоче забрати залишок коштів, які є на рахунках міськради. Але вже на позачерговій сесії погодився на виділення субвенції (позики) районному б'юджету. Можливо, на нього вплинула присутність на засіданні директорів шкіл, які так чекають на ці кошти, щоб продовжити в школах роботи зі встановлення вікон", – зазначив депутат.

Нагадаємо, що 11 вересня 2013 року фракція ВО "Свобода" у Бродівській міськраді ініціювала скликання позачергової сесії ради. Депутати наполягали на негайному розгляді питання надання субвенції з міського б'юджету – районному для співфінансування мікропроєктів та на инші соціяльно важливі видатки, зокрема для Бродівської районної центральної лікарні. Зволікання може призвести до зриву робіт з енергозбереження в школах міста та не виконання инших заходів. Проте міський голова навіть не виніс проєкт рішення на голосування. Водночас він поставив під загрозу провалу низку заходів в освітній та соціяльній галузі, які необхідно реалізувати до кінця цього року. Територіяльна громада брала участь у конкурсах мікропроєктів Львівської обласної ради і кілька проєктів стали переможцями, зокрема щодо впровадження енергоощадних заходів у школах Бродів (встановлення вікон), проведення водопостачання до села. Обов'язковою умовою отримання коштів на ці заходи є співфінансування з місцевих б'юджетів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Мілевський: "Після Києва ...

КОМЕНТАРІ