У Києві охорона ресторану, що належить чужоземцям, напала на свободівців

У Києві охорона ресторану, що належить чужоземцям, напала на свободівців

13.09.13 12:02 0 989
12 вересня 2013 року близько 22:00, реагуючи на звернення мешканців будинку №85/87 по вулиці Великій Васильківській у Києві, народний депутат України свободівець Едуард Леонов та активісти Київської «Свободи» прибули до ресторану, що розташований на першому поверсі цього житлового будинку. Націоналісти намагалися передати адміністрації скарги мешканців на діяльність закладу. Проте охорона застосувала силу до свободівців та спровокувала сутичку, фізично перешкоджаючи здійсненню повноважень народного депутата.

Як розповів Едуард Леонов, люди впродовж тривалого часу скаржилися на роботу ресторану керівництву закладу, проте у відповідь адміністрація лише погрожувала жителям будинку. Зокрема, мешканці розповіли, що так звані «бізнесмени» приєднали вентиляційну систему ресторану до будинкової, внаслідок чого в усіх квартирах "тхне" кухнею. Ба більше, заклад із дозволом усього на 50 посадкових місць реально має майже 250! У ресторані, розташованому безпосередньо на першому поверсі житлової дев’ятиповерхівки, цілодобово використовують десятки заборонених газових балонів з відкритим вогнем, відвідувачі курять цигарки та кальяни. Окрім того, підприємство не має офіційної парковки, тому десятки метрів тротуару ущент заставлені дорогими іномарками. Натомість мешканці навіть не можуть часом потрапити до будинку, не кажучи вже про безперешкодний доїзд швидкої допомоги чи пожежників. Заклад здійснює діяльність іще з цілою низкою порушень.

«Сформувавши вимоги, люди звернулися до нас із проханням втрутитися в ситуацію та передати вимоги адміністрації щодо усунення порушень. Проте, замість адекватної реакції, ми отримали спротив, охорона навіть спровокувала сутичку. Ба більше, в нашу сторону з боку осіб кавказької національности ще й звучали погрози та образи за етнічною ознакою. Під час сутички ці особи відверто товкли двох міліціянтів Печерського райвідділу, які намагалися їх вгамувати, а «бійці» спецпідрозділу «Беркут» втекли, покинувши своїх колег напризволяще! Міліцію у нападників відбивали... прості свободівці!» – розповів Едуард Леонов.

Врешті ситуація стабілізувалася. Націоналісти написали заяви в міліцію щодо свавільної поведінки охорони закладу та нападу на народного депутата. Окрім цього, свободівці запевнили, що проконтролюють та докладуть усіх зусиль, аби керівництво ресторану врахувало вимоги жителів будинку. В разі, якщо позицію киян і надалі ігноруватимуть, націоналісти домагатимуться закриття закладу.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На чемпіонат світу з ...
Наступна новина: Перший етап проекту ...

КОМЕНТАРІ