Понад 59 % чернівецьких спрощенців - на другій групі

Понад 59 % чернівецьких спрощенців - на другій групі

13.09.13 12:04 0 1176
У Чернівцях на спрощеній системі оподаткування перебувають 11252 фізичних осіб - підприємців (в т.ч. І група - 2897, ІІ група - 6684, ІІІ група - 1667).

З початку введення спрощеної системи оподаткування проводиться аналіз практики її застосування, аналізуються звернення від платників податків, на підставі яких формуються пропозиції щодо удосконалення норм Податкового кодексу.

Одним з таких позитивних зрушень є запровадження для платників спрощеної системи оподаткування, які обрали другу групу, замість податкового звітного періоду - календарний квартал - календарний рік, враховуючи, що платники другої групи складають найбільший відсоток платників спрощеної системи оподаткування.

Нагадаємо, що до другої групи належать фізичні особи-підприємці, обсяг доходів яких не перевищує 1 млн. грн. та мають право наймати одночасно не більше 10 працівників.

З метою підвищення рівня адміністрування та поліпшення ефективності роботи в другій половині поточного року в Міндоходів планується ряд інноваційних впроваджень, яки сприятимуть оптимізації процесів:

-введення електронної книги обліку доходів і витрат. Тобто платники при отриманні електронного ключа матимуть можливість в електронному форматі вести книгу та автоматично заповнювати на підставі даних книги податкову звітність, яку можна направляти в он-лайн режимі до податкового органу;

- можливість подання заяви платниками про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді.

Завдяки ініціативам, які втілює Міндоходів спостерігається позитивна динаміка щодо кількості підприємців-спрощенців та стабільного росту бюджетних надходжень.

Так, місцеві бюджети за 8 місяців цього року отримали від підприємців-єдинщиків 28,5 млн. грн., що на 6,9 млн. грн. більше минулорічних показників.



Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ