Олег Панькевич: «Депутати Европарламенту виявили солідарність з Україною в умовах тиску з боку Росії»

Олег Панькевич: «Депутати Европарламенту виявили солідарність з Україною в умовах тиску з боку Росії»

13.09.13 13:06 0 899
«Ухваленням Резолюції від 12 вересня 2013 року депутати Европарламенту висловили підтримку та солідарність Україні, яка зазнає безперервного тиску з боку Російської Федерації. Я певен, що зовнішній тиск і диктат із метою перешкодити підписанню Угоди про асоціяцію виявиться марним і лише зміцнить прагнення України до Европи, зробить цей курс невідворотним». Про це заявив заступник Голови ВО «Свобода», заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань европейської інтеграції Олег Панькевич, коментуючи ухвалення Резолюції Европарламенту від 12 вересня 2013 року.

За словами Олега Панькевича, ухвалення Резолюції засвідчило повагу до непорушности принципів суверенітету, невтручання у внутрішні справи, а також прагнення конструктивної співпраці між державами з боку депутатів Европарламенту.

«Ми вдячні евродепутатам за висловлену підтримку та солідарність в умовах безперервного тиску з боку Російської Федерації, – зазначив народний депутат від ВО «Свобода». – Наша політична сила готова до співпраці та підтримки політичних ініціятив з боку Европарламенту та инших органів Европейського Союзу, що мають на меті захист і зміцнення державного суверенітету, розбудову рівноправних та добросусідських відносин з нашими сусідами, підвищення конкурентоспроможности та покращення врядування в Україні».

Свободівець підкреслив: чи не вперше на такому високому рівні посилаються на Будапештський меморандум 1994 року, підписантами якого, окрім України, стали РФ, Велика Британія та США. У Меморандумі, зокрема, йдеться, що держави-підписанти «...підтверджують Україні їхні зобов'язання ... утримуватись від економічного тиску, спрямованого на те, щоб підкорити своїм власним інтересам здійснення Україною прав, притаманних її суверенітету, і таким чином отримати будь-які переваги».

«Цей приклад свідчить про нехтування Росією підписаними нею міжнародними угодами. Нинішнє політичне керівництво цієї держави провадить постімперську політику, ігноруючи суверенітет і вільне самовизначенням країн-сусідів. Путінські плани з реінтеграції постсовєцького простору ґрунтуються, в першу чергу, на інструментах примусу, шантажу та обману. Ми прагнемо будувати відносини з Европейським Союзом на основі спільних цінностей та економічної співпраці, а російський підхід базується на патерналізмі, погрозах та наданні сумнівних субсидій та преференцій політичного характеру», – наголосив народний депутат.

За словами Олега Панькевича, Україна має сповна скористатись усіма можливостями для розвитку та співпраці, які пропонує Европейський Союз у рамках політики Східного партнерства, включаючи інструментарій, що міститиметься в Угоді про асоціяцію.

Прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ