Яцек Саріуш-Вольський: ЄС має цілий арсенал інструментів для допомоги Україні

Яцек Саріуш-Вольський: ЄС має цілий арсенал інструментів для допомоги Україні

13.09.13 13:11 0 969
Депутат Європарламенту від Польщі, колишній віце-президент Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський вважає, що Євросоюз має цілий ряд інструментів для того, аби допомогти Україні, щоб та не зазнала економічних втрат у зв’язку з тиском з боку РФ через свої інтеграційні наміри. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ.

Коментуючи ухвалення у четвер Резолюції Європарламенту, депутат уточнив, які саме заходи захисту і підтримки можуть бути вжиті для України.

«Негайно після підписання Угоди у Вільнюсі, якщо Україна впорається з необхідними вимогами, може набути чинності Угода про вільну торгівлю. Це відкриє для українських товарів європейський ринок. ЄС також може використовувати свої економічні та торговельні інструменти.. . Окрім цього, Україну також захищають правила СОТ, тоді, коли Росія їх порушує», - зазначив Саріуш-Вольський.

«Тож є цілий арсенал інструментів, які можуть бути використані, включно з тим, щоб постачати газ в Україну та Молдову з боку Європейського союзу за цінами, нижчими ніж ті, які вимагає від вас Росія», - підсумував він..

Нагадуємо, 12 вересня Європарламент ухвалив резолюцію, яка засуджує тиск РФ на країни Східного партнерства. В документі висловлена готовність допомогти цим державам, у разі необхідності - вжити заходів для захисту і підтримки країн, які зазнають тиску через свої євроінтеграційні наміри.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ