Сергій Надал: «Тернополяни повинні узаконити користування гаражами на Текстильній»

Сергій Надал: «Тернополяни повинні узаконити користування гаражами на Текстильній»

13.09.13 13:09 0 968
Півроку тому територію на вул. Текстильній, де знаходяться гаражі тернополян, сесією міськради було передано на обслуговування комунального підприємства Тернопільської міської ради «Тернопільбудінвестзамовник». Нагадаємо, раніше дана територія була в користуванні підприємства «Промінь». Прийняттю даного рішення передували систематичні звернення від правоохоронних органів, які вказували на те, що на цій території стоять незаконно збудовані гаражі, які не мають жодної документації.

Сесією міськради було доручено комунальному підприємству укласти відповідні угоди на обслуговування з кожним власником гаража - для того, щоб забезпечити зберігання там автомобілів. Крім того підприємство зобов’язане привести всю документацію у відповідність до діючого законодавства, допомогти людям виготовити документи на споруди, які знаходяться на даній території.

«Вже більш як півроку земельна ділянка закріплена за комунальним підприємством міської ради, весь цей час воно несе витрати, сплачує податок на землю, плату за світло, електроенергію, вивезення сміття та охорону. Варто зазначити, що група людей створила собі кооператив і протягом шести місяців збирала кошти, причому, наголошую, всі витрати на утримання земельної ділянки несло виключно КП. Донедавна кошти збирали і підприємство «Промінь», і кооператив «Аляска Авто». Ці гроші не йшли ні на світло, ні на охорону, ні на інші витрати. Вони осідали у кишенях аферистів. Зараз порушена кримінальна справа, правоохоронні органи ведуть слідство стосовно діяльності цих людей», - зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Варто зазначити, що всі суди, на які подавали позови люди, кооперативи чи інші організації були виграні міськрадою на користь комунального підприємства, в тому числі справи в Львівському апеляційному суді.

«Я особисто неодноразово зустрічався з власниками гаражів, готовий зустрічатися і надалі, щоб в черговий раз пояснити ситуацію. Комунальне підприємство «Тернопільбудінвестзамовник» проводить роботу по підписанню договорів, вони отримали чітке доручення – кожному автолюбителю, який має там гараж, вручити договір. До речі, текст та взірець цього договору був погоджений зі спеціальною депутатською комісією, що була створена на вимогу власне людей з цього кооперативу, погоджений з членами кооперативу «Аляска Авто» та з представниками користувачів гаражів. Ціна на утримання гаражів не зміниться, умови зберігання теж. Не може бути так, що людина тримає на території гараж, їй надається охорона, освітлення, вивіз сміття та інші послуги, а вона за це нічого не сплачує. Тож закликаю усіх власників гаражів на вул. Текстильній підписати угоди з комунальним підприємством міськради та законно утримувати свої автомобілі», - зазначив Сергій Віталійович.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ