У Волинській області понад 26 мільйонів гривень, перерахованих до бюджету платежів – це вчасно зупинені схеми мінімізації

У Волинській області понад 26 мільйонів гривень, перерахованих до бюджету платежів – це вчасно зупинені схеми мінімізації

13.09.13 13:40 0 877
Застосування ризикоорієнтованої системи моніторингу, коли план-графік документальних перевірок формується виключно із числа тих суб’єктів господарювання, які мають від 1 до 8 податкових ризиків, допомагає фахівцям ГУ Міндоходів Волині суттєво поповнити бюджет.

Зокрема, 26,3 млн. грн., перерахованих за 8 місяців 2013 року до бюджету платежів – це вчасно виявлені ревізорами тіньові схеми мінімізації. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року, суми таких платежів зросли в 1,5 рази, – інформує координаційно-моніторингове управління ГУ Міндоходів у Волинській області.

Важливо, що фахівці ГУ Міндоходів Волині у своїй діяльності застосовують неконфліктні методи роботи з місцевими платниками податків, полегшуючи таким чином, процес виконання податкових зобов’язань. При цьому, продовжуючи неухильно дотримуватись принципу зниження фіскального тиску.

«Ефективно використовуючи ризикоорієнтовану системи моніторингу», – зазначила заступник начальника ГУ Міндоходів Волині Інна Степанюк. «Наші працівники вчасно відслідковують та виявляють усі сумнівні фінансові оборудки. Досвідчені ревізори зупиняють ризикові операції та виявляють різноманітні схеми мінімізації без втручання у діяльність платників».

За словами заступника начальника ГУ Міндоходів у Волинській області, у відповідності з вимогами Податкового Кодексу України, в середньому за один квартал 2013 року було здійснено лише 12 перевірок юридичних осіб. Це у 2,5 рази менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Міндоходівці налагодили плідний діалог і знаходять порозуміння у повсякденній взаємодії з відповідальними представниками бізнесу, забезпечуючи їм максимальний комфорт для подальшого розвитку.

«Як свідчить аналітика, сума донарахованих до бюджету платежів збільшилась на 17 млн. грн. і становить за вісім місяців цього року майже 52 млн. грн.», – підкреслила Інна Степанюк. «Про що говорять такі дані? Що ми бачимо наміри несумлінних платників, які у своїй тіньовій діяльності використовують сумнівні схеми мінімізації і ефективно протидіємо їй, при цьому, відмовившись від податкового тиску і безпідставного втручання у діяльність місцевих підприємців».

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові формують загін ...
Наступна новина: Кан пророкує спад ...

КОМЕНТАРІ