Луцька ОДПІ Міндоходів нагадує про відповідальність за несплату податку за землю

Луцька ОДПІ Міндоходів нагадує про відповідальність за несплату податку за землю

13.09.13 13:15 0 948
До 1 липня 2013 року фізичні особи – землевласники або землекористувачі повинні були отримати від територіальних органів Міндоходів податкове повідомлення – рішення із зазначенням суми земельного податку.

Фахівці інспекції нагадують, що податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення – рішення. Тож, якщо ви досі не отримали повідомлення у зв’язку з тим, що не проживаєте за адресою володіння або користування земельною ділянкою, або з іншої причини, вам необхідно самостійно звернутися до Центрів обслуговування платників податків територіальних органів Міндоходів.

Луцька ОДПІ Міндоходів звертає увагу на те, що відповідно до статті 126 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями, до фізичних осіб – землевласників, землекористувачів та орендарів, з якими узгоджено суму грошового зобов’язання щодо плати за землю, застосовується штрафна (фінансова) санкція у таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів, включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

- при затримці понад 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Довідково: статтею 141 Земельного кодексу України передбачено, що у разі систематичної несплати земельного податку, земельна ділянка може бути вилучена без згоди користувача.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львів'янин Тарас Сало - ...

КОМЕНТАРІ