У Волинській області алло, це вас турбують з міліції

У Волинській області алло, це вас турбують з міліції

13.09.13 13:49 0 881
З початку року на території області зареєстровано 292 кримінальних правопорушення, вчинених шахрайським шляхом. Останнім часом поширеним видом є повідомлення від псевдоміліціонерів про загрозу кримінальної відповідальності родичів та за окрему плату вирішення питання про уникнення такої.

- Прийшовши додому, жінка з плачем повідомила, що син попав у біду, - розповідає потерпілий Іван Прокопович. – Нібито йому підкинули наркотики і він знаходиться в міліції.

Потім невідомий чоловік, який представився міліціонером, запропонував вирішити питання і сказав, що для цього потрібно вісім тисяч гривень. Потерпілому назвали номер банківської картки, на яку необхідно було перерахувати гроші. Батьки, аби допомогти синові, так і зробили.

- Перерахуєте гроші - і через десять хвилин ваш син буде вдома, - продовжує Іван Прокопович. – Але, зачекавши десять хвилин, ми зателефонували до сина, який був на заробітках у Санкт-Петербурзі, і з’ясували, що з ним все було добре. Тоді я зрозумів, що мене ошукали, і звернувся у міліцію.

Бували випадки, коли псевдоміліціонер повідомляв потерпілим, що їхній родич скоїв дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої постраждала дитина. Аферист каже, що необхідно заплатити певну суму грошей, аби надати потерпілому необхідну медичну допомогу та «зам’яти» цю справу. Якщо ж в ошуканого немає таких коштів, то шахрая цілком влаштовує та сума, яка є в наявності.

Через деякий час до потерпілого приходить (або ж приїжджає на таксі) молода людина, якій він передає гроші, призначені для «позитивного» вирішення справи.

Наляканий потерпілий робить усе, що йому наказують, і лише після цього телефонує до нібито затриманого. Зазвичай «правопорушник» у цей час відпочиває з друзями, затримується на роботі, спить вдома тощо. Телефонують же не міліціонери, а зовсім сторонні люди – шахраї.

- Я хотів би звернутися до волинян із того приводу, що на території області діють групи шахраїв, які заробляють гроші на громадянах, - застерігає начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук. - Якщо вам зателефонували і повідомили, що ваші рідні потрапили в правоохоронні органи, потрібно насамперед заспокоїтись, зателефонувати до того, кого нема вдома, з’ясувати, де він знаходиться, і лише після того діяти. Зокрема слід зателефонувати на 102, до свого дільничного, і працівники міліції негайно виїдуть та розберуться. Будьте пильними, аби не потрапити у злочинні сіті шахраїв!

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Міліціонер з Вінниччини ...

КОМЕНТАРІ