Звітуємо по податкових пільгах

Звітуємо по податкових пільгах

13.09.13 15:49 0 1020
Відповідно до пп.16.1.6 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України платник податків зобов’язаний подавати до територіальних органів Міндоходів інформацію, відомості про суми коштів, не сплачених до бюджету в зв’язку з отриманням податкових пільг та напрями їх використання.
Суми податку та збору, не сплачені суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, обліковуються таким суб’єктом - платником податків. Облік зазначених коштів ведеться в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
Суб’єкт господарювання, що не сплачує податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, веде облік сум таких пільг та складає звіт про суми податкових пільг (далі – Звіт).
Розрахунок прибутку, що звільняється від оподаткування, відображається у додатку ПЗ до рядка 09 Податкової декларації з податку на прибуток підприємства. У Звіті суб’єктом господарювання зазначається сума пільги у зв’язку із звільненням прибутку від оподаткування, розрахована як прибуток від пільгової діяльності (рядок 09 додатка ПЗ до Декларації), помножений на діючу ставку податку на прибуток.
Виходячи з того, що сума пільги з податку на прибуток розраховується платником податку на прибуток на підставі даних додатка ПЗ до Декларації, яка подається до територіального органу Міндоходів згідно з п.57.1 ст.57 Податкового кодексу України один раз за підсумками року, Звіт таким суб’єктом господарювання теж подається у строки подання річної Декларації.


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ