Прибув у відрядження - туристичний збір сплачувати не потрібно

Прибув у відрядження - туристичний збір сплачувати не потрібно

14.09.13 11:51 0 974
Фахівці ГУ Міндоходів у м.Івано-Франківську нагадують, що туристичний збір – це місцевий збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету.
Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов`язанням залишити місце перебування в зазначений строк.
Згідно з рішенням сільської, селищної та міської ради справляння туристичного збору може здійснюватися такими податковими агентами:
- адміністраціями готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та іншими закладами готельного типу, санаторно-курортними закладами;
- квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб на поселення у будинки (квартири), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;
- юридичними особами або фізичними особами - підприємцями, які уповноважуються сільською, селищною або міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з
відповідною радою.
Особливістю сплати збору є те, що податкові агенти справляють його під час надання послуг, пов`язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею). Сума сплаченого збору зазначається окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.
Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.
Водночас, особи, які прибули у відрядження не є платниками туристичного збору. При цьому такі особи мають надати податковим агентам копії документів, що підтверджують їх перебування у відрядженні. До таких документів відносяться запрошення сторони, що приймає і діяльність якої збігається з діяльністю підприємства, яке направляє у відрядження, укладений договір чи контракт, повідомлення про відрядження або інший документ, що засвідчує факт відрядження.
У разі якщо такі особи не надали відповідних документів, що засвідчують їх перебування у відрядженні, вони є платниками туристичного збору на загальних засадах.
Порядок та особливості справляння збору визначено ст. 268 Податкового кодексу України.


Підготовлено інформаційно-комунікаційним відділом
ДПІ у м. Івано-Франківську Головного управління
Міндоходів в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відключення ...
Наступна новина: Фонд держмайна України ...

КОМЕНТАРІ