Міліція Буковини нагадує: за участь у несанкціонованих масових заходах передбачена відповідальність

Міліція Буковини нагадує: за участь у несанкціонованих масових заходах передбачена відповідальність

14.09.13 08:48 0 800
Останнім часом у Чернівецькій області зафіксовано декілька фактів перекриття руху транспорту місцевими мешканцями, які були організовані та проведені з порушенням законодавства.

Так, 2 вересня дорогу міжнародного значення сполученням Брест-Ковель-Чернівці перекрили мешканців трьох сіл Кіцманського району.

Порушень громадського порядку під час перекриття руху допущено не було. Втім, правоохоронці з’ясували, що організатор заходу - голова однієї з обласних політичних організацій - завчасно не сповістив місцеву владу про запланований захід, чим порушив встановлений порядок організації і проведення вуличних походів.

На його притягнуто до адміністративної відповідальності по ст. 185-1 Кодексу України про адміністративне правопорушення (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). За вказані дії передбачена адміністративна відповідальність у вигляді попередження, або накладення штрафу від десяти до двадцяти п′яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Провели схожий захід і в селі Дубівцях Кіцманського району 8 вересня. Там мешканці шляхом безперервної ходи по пішохідному переходу перекрили рух по автодорозі сполученням Кіцмань - Сторожинець - Глибока - ст. Вадул-Сирет. 8 учасників цієї акції притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення ч. 1 ст. 127 КУпАП (Непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у неустановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху) та частини ч. 4 ст. 127 КУпАП (Порушення, передбачені частиною першою, що спричинили створення аварійної обстановки).

Буковинські правоохоронці застерігають, що будь-які масові заходи не мають проводитись всупереч закону, інколи навіть благородні цілі можуть призвести до правопорушень.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині селяни ...
Наступна новина: Аптеки у Тернополі повинні ...

КОМЕНТАРІ