Віталій Карпюк: Очікуваний валовий збір зерна на Волині становитиме у межах 900 тис. тонн, а це – найбільший врожай за останні роки

Віталій Карпюк: Очікуваний валовий збір зерна на Волині становитиме у межах 900 тис. тонн, а це – найбільший врожай за останні роки

14.09.13 08:01 0 783
12 вересня у Луцьку перший заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Іван Бісюк провів нараду з аграріями Волині. Участь в її роботі взяли народні депутати України Сергій Мартиняк та Катерина Ващук, заступник голови Волинської ОДА Віталій Карпюк. Обговорено стан галузі агропромислового комплексу в регіоні, результати жнив та плани на наступний рік.

За словами урядовця, Україну визначають другою державою в світі з експорту зерна: перше місце належить США, звідти експортують 80 млн тонн, а з України —28 млн тонн; наступні сходинки займають Аргентина, Австралія, Канада та інші країни. Тому наразі у пріоритеті Мінагрополітики - пошук нових ринків збуту української продукції.

Вцілому в державі цьогоріч аграрії намолотили 58 мільйонів тонн збіжжя, 28 з них планують експортувати.

Зокрема, як зазначив Віталій Карпюк, очікуваний валовий збір зерна на Волині становитиме у межах 900 тис. тонн, а це – найбільший врожай за останні роки.

Іван Бісюк наголосив, що в аграрній галузі як ніколи раніше потрібні кризові менеджери, які б не сиділи і не чекали грошей з держбюджету, а діяли. А завдання влади — організувати процес, який би дав можливість сільгоспвиробнику вирощувати продукцію та сприяти йому в реалізації виробленої сировини.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кранчар: "Я не був ...
Наступна новина: У Львівській області тарас ...

КОМЕНТАРІ