Словацька Республіка: Закарпатські рятувальники разом з керівником Мирославом Щербеєм взяли участь у міжнародних навчаннях

Словацька Республіка: Закарпатські рятувальники разом з керівником Мирославом Щербеєм взяли участь у міжнародних навчаннях

14.09.13 09:36 0 901
11-13 вересня поблизу м. Кошіце (Словацька Республіка) пройшли міжнародні навчання рятувальників «Повінь в регіоні Кошице». Вони проводилися під егідою Європейського союзу.

Участь у навчаннях взяли рятувальники зі Словаччини, Чехії, Данії, Голандії та інших європейських держав. Також були запрошені й закарпатські рятувальники на чолі з керівником Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирославом Щербеєм.

Програмою навчань передбачалися ряд завдань з порятунку людей на водних об’єктах Кошицького округу. До вирішення цих завдань було залучено й закарпатську техніку: надувні човни «BRIG», спецавтомобіль «АМУР 531320» та інше обладнання.

У ході навчань також відбулася робоча зустріч очільника закарпатських рятувальників Мирослава Щербея із заступником міністра МВС Словацької Республіки Йожефом Бучеком та Президентом пожежно-рятувальної служби Словаччини Олександром Неєдли. Під час ділової розмови було обговорено ряд актуальних питань транскордонного співробітництва у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Також було досягнуто домовленості про передачу словацькою стороною закарпатським колегам бойового одягу і шоломів.

«Вивчаючи та обмінюючись досвідом роботи щодо протипаводкового захисту та взаємоінформування прикордонних служб про надзвичайні ситуації, які можуть мати транскордонний характер, налагоджуючи зв’язки, ми прагнемо використати кращі набутки іноземних держав, пристосувавши їх до наших умов. У період, коли Україна наполегливо йде шляхом європейської інтеграції, метою подальшої діяльності щодо попередження та реагування на надзвичайні ситуації транскордонного і національного масштабів повинен бути активний перехід на сучасні європейські методи роботи. Це той шлях, по якому нам треба впевнено йти далі у співпраці з іноземними колегами», - прокоментував результати зустрічі начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей.

Підсумовуючи результати міжнародних навчань, представники Міжнародного координаційного центру навчань відмітили високий професіоналізм та самовідданість українських рятувальників під час виконання поставлених завдань.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку тимчасово ...

КОМЕНТАРІ