Хмельниччина: свято тих, хто рятує!

Хмельниччина: свято тих, хто рятує!

14.09.13 09:05 0 1045
«Рятівник – той, хто рятує або врятував когось або щось». Навіть повний тлумачний словник української мови не в змозі передати весь зміст і велич цього слова. Адже рятівники – це люди сильні духом, котрі з честю та гідністю забезпечують надійний захист національного багатства, життя людей від вогню та стихії, й цілодобово підтримують постійну бойову готовність до боротьби з незваним лихом. Захищати Батьківщину та її громадян від пожеж і надзвичайних подій завжди було благородною справою. Державна служба України з надзвичайних ситуацій не даремно має девіз "Запобігти. Врятувати. Допомогти.". Він відображає нелегкі будні рятувальників. Попередження та ліквідація пожеж, різного роду аварій і катастроф, знешкодження боєприпасів, рятування людей на воді, під час дорожньо-транспортних пригод та з-під завалів - ось далеко не повний перелік завдань оперативно-рятувальної служби - 101.

своє професійне свято відзначають ці благородні люди.

Указом Президента України від 12.09.2008 встановлено свято - День рятівника. Воно відзначається щорічно 17 вересня, адже саме в цей день православна церква вшановує Пресвяту Богородицю Неопалима Купина. Цей чудотворний образ, як і рятівники, захищає людей від пожеж та іншого лиха й допомагає їм у тяжку хвилину.

На урочисті заходи з нагоди відзначення Дня рятувальника завітав перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко. «Ваше свято – це свято сильних, відважних і мужніх людей, які за покликом душі і серця обрали найризикованішу в світі професію – рятувати тих, кого спіткала лиха година, тих, хто потребує допомоги. Щодня, щогодини і щомиті Ви готові прийти на допомогу тим, хто потрапив у біду.» - звертаючись до винуватців свята наголосив Вадим Дмитрович. Крім того, він зазначив, що життя іноді ставить такі завдання, які одній окремій структурі вирішити не завжди під силу, і досягти позитивного результату можна лише при консолідації сил. А тому, спільними зусиллями облдержадміністрації та Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області, постійно проводиться робота щодо покращення матеріально-технічної бази та соціально-побутового устрою рятувальної служби регіону. Поряд з тим, Вадим Гаврішко щиро побажав подільським рятівникам міцного здоров’я, щастя та добробуту. А на завершення виступу кращим представникам служби 101 було вручено відзнаки обласної державної адміністрації.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині немає ...
Наступна новина: Паломництво у Зарваницю ...

КОМЕНТАРІ