Хмельниччина є лідером в Україні з надання пропозицій по вдосконаленню фінансового правового поля держави

Хмельниччина є лідером в Україні з надання пропозицій по вдосконаленню фінансового правового поля держави

14.09.13 08:25 0 910
Це на першому засіданні оновленої громадської ради при регіональному представництві Міндоходів повідомила голова комісії з питань малого та середнього бізнесу Українського національного комітету міжнародної торгової палати, член громадської ради при Міністерстві доходів і зборів України Наталія Потапова.

Загалом зустріч працівників органів Міндоходів краю та громадських активістів Хмельниччини пройшла у форматі жвавої, прозорої, конструктивної дискусії, головними темами якої стали новозміни до Податкового кодексу України стосовно трансфертного ціноутворення та впровадження касової техніки з контрольною стрічкою в електронній формі.

Відкриваючи захід, начальник Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області Володимир Михалчич відзначив: «Для нас важливо знати думку платників податків та громадськості, адже вона є віддзеркаленням нашої роботи. Відтепер ви представляєте громадськість при обох державних структурах, відповідно і маєте значно ширший простір для діяльності, та більше тем для обговорення. Відтак вдвічі вагомішими і відповідальнішими є ваші пропозиції. Власне, наше конструктивні взаємовідносини і є гарантією ритмічного та системного наповнення бюджетів усіх рівнів у Хмельницькій області та формування прозорих та прогнозованих стосунків у трикутнику влада-бізнес-громадськість».

Тонкощі законодавства у царині трансфертного ціноутворення громадським активістам роз’яснила начальник відділу податку на прибуток управління оподаткування та контролю об’єктів і операцій ГУ Міндоходів у Хмельницькій області Світлана Фітькал. Так, аби припинити неконтрольований витік неоподаткованих капіталів за межі держави, нові правила передбачають контроль за ціноутворенням по операціях, що відбуваються на міжнародній арені з резидентами всіх країн, де, власне, рівень податку на прибуток мінімум на 5 відсотків нижчий, ніж в Україні, та з компаніями, які зареєстровані в офшорах.

Про актуальні аспекти впровадження на Поділлі касової техніки з контрольною стрічкою в електронній формі учасників зустрічі проінформував начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій Олександр Степанович. Зокрема, він відзначив, що наразі на Поділлі майже 60 відсотків реєстраторів розрахункових операцій, або понад три з половиною тисячі РРО нового покоління, вже формують касову стрічку в електронному вигляді та автоматично через мережу Інтернет передають інформацію про операції з готівкою на сервери Міністерства доходів і зборів України.

У свою чергу жвавий інтерес у представники інститутів громадянського суспільства викликали питання щодо механізмів визначення митної вартості товарів, які імпортуються на терени краю.

На це керівник Хмельницької митниці Міндоходів Олексій Бочко зазначив: « усі органи Міндоходів краю є відкритими для співпраці та діалогу з бізнесом. У питаннях визначення митної вартості головне для нас наявність прозорих та чітких документів, необхідних для її формування, адже це є вимогою закону. Наразі задля поліпшення умов ведення бізнесу в державі ми завдяки електронному декларуванню перейшли практично на безконтактне спілкування з підприємницьким активом, а також кардинально скоротили кількість митних оглядів вантажів, й тим самим підняли рівень сервісу для наших клієнтів».

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Садгора запрошує чернівчан ...

КОМЕНТАРІ