Львівська область поділилася позитивним досвідом в частині реалізації Міжнародної ініціативи «Угода Мерів»

Львівська область поділилася позитивним досвідом в частині реалізації Міжнародної ініціативи «Угода Мерів»

14.09.13 09:51 0 964
12 вересня в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства відбулася нарада-семінар на тему «Міжнародна ініціатива «Угода Мерів» як інструмент скорочення споживання викопного палива (зокрема, природного газу) і запобігання росту неплатежів населення та бюджету за спожиті енергоресурси: досвід міст та регіонів України».

Від Львівської облдержадміністрації у нараді-семінарі взяв участь начальник управління інвестиційної політики департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості ОДА Василь Лозинський.

Він, зокрема, розповів про позитивний досвід обласної державної адміністрації з реалізації функцій першого на пострадянському просторі Регіонального координатора Угоди мерів, зокрема про підписання між Львівською обласною державною адміністрацією та Генеральним директоратом з енергетики Європейської Комісії Угоди про співпрацю та створення Клубу підписантів Угоди Мерів у вигляді неформального об’єднання міських голів Львівщини, зацікавлених в сталому енергетичному розвитку.

Також велике зацікавлення у присутніх викликала перша і єдина в Україні Програма енергозбереження для населення Львівщини, яка діє з 2006 року та передбачає видачу мешканцям області кредитів на впровадження енергозберігаючих заходів з відшкодуванням 15 відсотків річних в національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження та 20 відсотків за кредитами, отриманими на заходи орієнтовані на використання альтернативних до газу джерел енергії.

Крім того, на семінарі-нараді обговорювалась можливість впровадження відшкодування відсоткових ставок за кредитами, отриманими на здійснення заходів з енергозбереження для об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) на базі Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2013-2016 роки.

За підсумками наради керівництво Мінрегіону прийняло рішення додатково опрацювати позитивні напрацювання Львівської області в частині реалізації «Угоди Мерів» та впровадження енергозберігаючих технологій з метою розповсюдження даного досвіду на інші регіони України.

Довідково:

Угода мерів – це європейська ініціатива, яка залучає місцеві і регіональні органи влади до сталого енергетичного розвитку. Ініціатива ґрунтується на добровільних зобов’язаннях місцевих рад поліпшувати якість життя мешканців за рахунок підвищення ефективності використання енергії та розширення сфери використання енергії з поновлюваних джерел, досягаючи при цьому скорочення викидів СО2 щонайменше на 20% до 2020 року.

На сьогоднішній день у світі близько 5 тисяч міст є підписантами Угоди мерів. В Україні її підписантами є 39 міст.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Маркевич обурений, що ...
Наступна новина: ЄС з Вірменією не ...

КОМЕНТАРІ