Рятувальників Львівщини привітали з нагоди професійного свята

Рятувальників Львівщини привітали з нагоди професійного свята

14.09.13 11:14 0 932
Рятувальників Львівщини привітали з нагоди професійного свята – Дня рятувальника, яке в Україні щорічно відзначають 17 вересня. Розпочалися святкування з урочистої літургії у церкві Різдва Пресвятої Богородиці, на якій відбулася молебень за здоров’я усіх працівників пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС Львівщини. Заслужених працівників Головного управління ДСНС України у Львівській області нагородили церковними нагородами: орденами Святого великомученика Юрія Переможця та благословенними архієрейськими грамотами.

Продовжилися святкування у приміщенні ГУ ДСНС Львівщини. Участь в урочистостях прийняли заступник голови ЛОДА Василь Бахмацький, перший заступник Голови ЛОР Василь Пісний, перший заступник Львівського міського голови Олег Синютка, а також представники силових структур та правоохоронних органів Львівської області. Присутні прослухали урочисте відео-привітання Голови Держслужби України з надзвичайних ситуацій Михайла Болотських, у якому він побажав рятівникам здоров’я та наснаги до праці.

Із привітальним словом виступив очільник рятувальників Львівщини Сергій Дмитровський: «Щорічно у день вшанування ікони Божої Матері «Неопалима купина», рятувальники України відзначають своє професійне свято. Саме згадана ікона з давніх часів вважалася оберегом від пожеж та інших стихій. До цієї ікони сотні років зверталися люди, благаючи про допомогу, порятунок та захист. І саме з таких же причин, люди звертаються до рятувальників, які для тисяч наших співгромадян стали справжніми ангелами-охоронцями у найрізноманітніших надзвичайних ситуаціях. Перелічувати здобутки фахівців ДСНС можна довго і це завжди приємно. Проте, найголовнішим здобутком рятувальних підрозділів завжди були і залишаються врятовані життя».

Ціною порятунку людських життів нерідко ставало життя і самих рятувальників, тому на урочистих зборах хвилиною мовчання вшанували пам'ять колег, що загинули у боротьбі із вогняною стихією.

Почесними грамотами, подяками, черговими спеціальними званнями, орденами «Честь і слава» та медаллю «За доблесть і звитягу» нагородили рятівників, які блискуче виконували професійні задачі, проявили героїзм та безстрашність у виконанні службових обов’язків.

На завершення урочистостей, таланти ДСНС Львівщини Віктор Мороз, Христина Шпортун та гурт «Спалах» влаштували феєричний святковий концерт для усіх присутніх, чим ще раз підтвердили, що рятівник творить не лише героїчні вчинки, але й вміє дарувати людям радість.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ