З початку року заборгованість із виплати заробітної плати на Львівщині зменшилась на 13,9%

З початку року заборгованість із виплати заробітної плати на Львівщині зменшилась на 13,9%

14.09.13 10:33 0 827
13 вересня під головуванням Першого віце-прем’єр міністра Сергія Арбузова та Міністра соціальної політики України Наталії Королевської відбулась селекторна нарада з питань погашення заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду України та легалізації зайнятості. Участь у нараді взяв перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич, керівники профільних структурних підрозділів ОДА та галузевих територіальних управлінь, а також найбільших підприємств-боржників.

Як повідомив Сергій Арбузов, упродовж останніх шести місяців загальна сума заборгованості із заробітної плати в Україні зменшилася на 142,9 млн. грн. (13%) та на становить 959 млн.грн. Він також звернув увагу, що центральні та місцеві органи виконавчої влади спільно з прокуратурою повинні налагодити координацію дій для вирішення питання із зарплатних боргів, надходжень до Пенсійного фонду України, а також неформальної зайнятості.

Окрім цього, перший віце-прем’єр зобов’язав скорегувати й забезпечити неухильне дотримання графіків погашення боргів та наголосив на особистій відповідальності кожного керівника. Сергій Арбузов зазначив, що Президент України і Уряд визначили пріоритетними питання погашення заборгованості із заробітної плати, внесків до Пенсійного фонду та легалізації зайнятості.

Зазначимо, що на Львівщині загальна сума боргу з виплати заробітної плати станом на 01.09.2013р. становить 50,2 млн. грн. та у порівнянні з початком року зменшилась на 8,1 млн. грн. (13,9%). Упродовж серпня заборгованість скоротилася на 0,6 млн. грн. (1,2%). У структурі загальної суми боргу на економічно-активні підприємства області припадає 32715,5 тис. грн. заборгованості (60 підприємств), підприємства-банкрути – 12256,8 тис. грн. (34 підприємства), економічно-неактивні підприємства – 5248,0 тис. грн. (26 підприємств).

Варто відмітити, що з початку 2013 року зменшилась й кількість підприємств-боржників на 46 одиниць і станом на 01.09.2013 їх налічується 120 одиниць.

Також зазначимо, що за 8 місяців цього року органами ПФУ області зібрано 4 667,3 млн.грн. власних коштів, що на 29,5 млн.грн. або 0,6% більше планових показників (4 637,8 млн.грн.). Це дало можливість забезпечити своєчасне і в повному обсязі фінансування виплати пенсій. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 226,1 млн.грн. або на 5,1%.

За підсумками селекторної наради було доручено керівництву усіх областей до 20 вересня подати пропозиції у Мінсоцполітики України щодо можливих шляхів вирішення найпроблемніших питань з погашення заборгованостей та легалізації зайнятості, а також інформацію про міри покарання керівників, які допустили зростання боргів із заробітної плати та не вживають заходів щодо її зменшення.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Українські отамани" ...
Наступна новина: ООН: смертність дітей до ...

КОМЕНТАРІ