У Львові правоохоронці розповіли старшокласникам про жахливе життя наркозалежних осіб

У Львові правоохоронці розповіли старшокласникам про жахливе життя наркозалежних осіб

14.09.13 13:49 0 1169
У межах акції «Здорові діти – здорова нація!», спрямованої на попередження і протидію наркоманії серед неповнолітніх, учням середньої загальноосвітньої школи №30 міста Львова продемонстрували відеоролик про жахливе життя наркоманів.

Участь у цьому заході взяли начальник Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУ МВС України у Львівській області Олексій Душейко, інспектор Відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області Людмила Дячок, соціальний педагог Львівського обласного центру «Здоров’я» Тетяна Петліна та лікар-нарколог підліткового кабінету Львівського обласного наркодиспансеру Наталія Чемерис.

Старшокласники – учні 9-11 класів, які разом з учителями зібрались на цю зустріч в актовому залі, були вражені після перегляду відеоролику про життя наркоманів. Також діти з вуст учасників заходу почули інформацію про те, якою є відповідальність за вчинення наркозлочинів.

Серед дітей також розповсюдили санбюлетень Львівського обласного центру здоров’я «Наркоманія і підлітки: поради батькам», з якого вчителі і діти зможуть почерпнути основну інформацію про ознаки виникнення наркотичної залежності, що повинно насторожити батьків у поведінці їхніх дітей та інше.

За словами інспектора ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області майора міліції Людмили Дячок, школа №30 міста Львова стала першою у переліку навчальних закладів, де проведено акцію «Здорові діти – здорова нація!». Загалом задля попередження наркозлочинності серед неповнолітніх заплановано відвідати й інші навчальні заклади, зокрема, й вищі навчальні заклади. «Важливо, щоби інформацію про шкідливість вживання наркотичних засобів отримали не лише учні загальноосвітніх шкіл, але й студенти вищих учбових закладів. Адже проблема наркоманії – це справжнє горе для цілої нації. Пам’ятайте, що навіть так звані легкі наркотики ламають ціле життя людини!», - наголосила вона.

Зі свого боку начальник Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУ МВС України у Львівській області полковник міліції Олексій Душейко зазначив, що «діти – це наше майбутнє. Тому нам, по-перше, як батькам, а, по-друге, як правоохоронцям хочеться, щоби вони не починали свій життєвий шлях з вживання наркотиків, тютюнопаління тощо. Це ніколи не приводить до нормальних життєвих ситуацій».

Лікар-нарколог Львівського обласного наркодиспансеру Наталія Чемерис розповіла про своїх наркозалежних пацієнтів: «Хочу вам сказати, що картина - не з приємних, навіть зовсім жахлива. Люди, котрі знаходяться під впливом наркотиків, просто вмирають на очах, калічать своє життя, життя своїх дітей. У наркоманів, як правило, народжуються хворі діти та руйнуються сім’ї. Люди, котрі думають, що лише раз спробують і надалі спокійно будуть жити, дуже часто помиляються. Існують такі наркотики, які викликають стовідсоткову залежність навіть з першого разу. Переважно, це синтетичні наркотики, такі як субітекс або метадон. Стаючи на такий шлях, ви не вирішуєте цих або інших проблем, ви просто від них втікаєте».

Зі схожими лекціями, спрямованими на профілактику поширення наркоманії, у першу чергу серед молоді, правоохоронці, починаючи від січня 2013 року, побували вже у 118 школах, 24 коледжах, 4 університетах, тощо.

Разом з тим зазначимо, що на на обліку в органах внутрішніх справ Львівської області знаходиться дев’ять наркозалежних неповнолітніх.

Також повідомимо, що загалом співробітники підрозділів органів внутрішніх справ Львівської області впродовж 2013 року за наркозлочини відкрили 1 004 кримінальні провадження, щодо 396 кримінальних проваджень винні особи встановлені, 345 особам – повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення.

Щодо наркоз буту за ознаками статті 307 Кримінального кодексу України зафіксовано 211 кримінальних проваджень, за 90 кримінальними провадженнями особи встановлені, а 41 особі - повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення.

Протягом цього року з незаконного обігу вилучено понад 56,3 кг наркозасобів, зокрема, - героїну, кокаїну, канабісу тощо. Вилучено понад чотири тони сильнодіючих та отруйних лікарських засобів.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Один з найвпливовіших людей ...

КОМЕНТАРІ