У Житомирі відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту

У Житомирі відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту

14.09.13 09:22 0 803
Спорт є загальносвітовим соціальним явищем, ефективним засобом підвищення здоров’я та тривалості життя населення, стимулом економічного розвитку.

Фізична культура і спорт є одним з пріоритетних напрямків державної політики, головною складовою соціальних ініціатив Президента України стосовно захисту здоров’я та розвитку дітей і молоді нашої держави.

Традиційно у другу суботу вересня відзначається День фізичної культури і спорту України. 13 вересня в обласній державній телерадіокомпанії зібралися люди, які мають безпосереднє відношення до спорту та фізичної культури, аби відзначити своє професійне свято.

Привітати спортсменів, тренерів, організаторів фізкультурно-спортивного руху прийшли і керівники області: голова облдержадміністрації, голова обласного відділення НОК України Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський.

«Вітаючи вас з професійним святом, хочу висловити вдячність за вашу щоденну працю та повагу до почесної професії фахівців сфери фізичної культури і спорту, - говорить Сергій Рижук. - Розуміючи усі проблеми, які існують у спортивній галузі, впевнений, що спільними зусиллями у 2014-2015 роках ми подолаємо усі труднощі, аби спортивна Житомирщина не знала ніяких проблем».

На Житомирщині діють 51 дитячо-юнацька спортивна школа, більше 100 спортивних клубів, гуртки та секції, до занять в яких залучено понад 30 тисяч дітей, підлітків та молоді області. Рік у рік збільшується кількість здобутих спортсменами області медалей: на 59 наших хлопців та дівчат входять до складу збірної команди України з олімпійських видів спорту і захищають честь держави на європейських та світових спортивних форумах.

Очільник області зазначив, що за рахунок обласного бюджету із залученням державних субвенцій фінансується реконструкція головних спортивних споруд області: центрального стадіону, стадіону «Спартак», спортивного комплексу та басейну «Авангард».

Активно відновлюється спортивна база в містах і районах: повністю реконструйовано стадіон у Бердичеві, оновлені стадіони в містах Коростені, Новограді-Волинському, Малині, Попільнянському, Новоград-Волинському та інших районах.

«Активна підтримка спортивної сфери обумовлює суттєве зростання як інтересу дітей до занять спортом, так і спортивних результатів, - наголошує очільник області. - Гарний приклад молодим вихованцям спортивних відділень надають наші спортсмени-ветерани, які здобувають високі місця на змаганнях найвищого рівня, чемпіонатах світу та Всесвітніх іграх майстрів».

«Тренерсько-викладацький та керівний склад спортивних закладів Житомирщини – це надзвичайно кваліфіковані і віддані своїй справі фахівці, тому ми впевнено дивимось у перспективу розвитку спортивної сфери», - підсумував Сергій Миколайович.

Під час урочистостей на сцені було нагороджено найкращих спортсменів, тренерів, директорів та керівників спортивних закладів області. Голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови обласної ради Михайло Чигир, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Раїса Гула вручили грамоти облдержадміністрації, грамоти обласної ради; відзнаки Національного Олімпійського комітету, посвідчення «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України»; посвідчення майстра спорту України, відзнаки департаменту та винагороди спортсменам і тренерам.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Генк" до Києва привезе 15 ...
Наступна новина: Перший заступник голови ...

КОМЕНТАРІ