Рівненські УбОЗівці викрили незаконну діяльність чиновника

Рівненські УбОЗівці викрили незаконну діяльність чиновника

14.09.13 10:03 0 967
Працівники міліції затримали за отримання неправомірної вигоди посадовця відділу інспектування у сфері будівництва Державної фінансової інспекції у Львівській області, який був відряджений на Рівненщину для проведення ревізії місцевих бюджетів.

Посадовець вимагав десять тисяч гривень у субпідрядника, який виконував будівельні роботи на об’єкті державної форми власності, за створення умов з несплати штрафних санкцій при проведенні зустрічної ревізії.

Міліціонери затримали 43-річного львів’янина при передачі йому частини коштів — 600 доларів.

За частиною 4 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження. За скоєння цього злочину законом передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Зловмисник затриманий згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України та знаходиться в ізоляторі тимчасово тримання.

— Розкриття цього злочину — це результат планомірної роботи співробітників підрозділу УБОЗ УМВС та особливо його керівника полковника міліції Олексія Харкевича, — зазначив заступник начальника УБОЗ УМВС Віктор Чуб. — На відміну від минулого року, цьогоріч нами уже зібрано та скеровано до суду матеріали відносно організованих груп, які вели свою діяльність на території Рівненської області в бюджетній сфері, тим паче з корумпованими зв’язками, до яких були причетні працівники податкової інспекції. Зібрані матеріали відносно ще двох груп загальнозлочинної спрямованості. Плануємо до кінця вересня ці кримінальні провадження направити до суду.

Згідно з наказом начальника УМВС України в Рівненській області генерал-майора міліції Василя Лазутка заохочено усіх співробітників підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю, які брали участь у проведенні операції із затримання зловмисника.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області

(за матеріалами УБОЗ УМВС)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ