Рівненська область: на новоствореному навчально-тренувальному комплексі відбулися перші показові командно-тренувальні тренування

Рівненська область: на новоствореному навчально-тренувальному комплексі відбулися перші показові командно-тренувальні тренування

14.09.13 08:43 0 929
13 вересня в селищі Городище Рівненського району на новоствореному навчально-тренувальному комплексі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області відбулися перші показові командно-штабні тренування аварійно-рятувальних служб.

На навчаннях були присутні: перший заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк, заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Новак, перший заступник голови обласної ради Михайло Кривко, делегація колег-рятувальників з Республіки Польща, керівники аварійно-рятувальних служб області.

Як зазначив начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Оглобля: - «Основною метою створення навчально-тренувального комплексу є імітація умов надзвичайних ситуацій максимально наближених до реальних, що дасть рятувальникам краще закріпити теоретичні знання та покращити практичні навички. А також налагодити взаємодію між пожежно-рятувальними підрозділами та службами цивільного захисту і органами управління».

Це перший навчально-тренувальний центр такого високого класу, створений на теренах Рівненщини за активної допомоги органів влади. Полігон розділений на кілька секторів, де імітуються найбільш поширені надзвичайні ситуації, а саме: пошкоджені будівлі з завалами від будівельних конструкцій, дорожньо-транспортні пригоди, місця відключення тепло, водо та газопостачання, перекидання та витоку хімічно-небезпечних речовин. Також окремо є зона розгортання пересувного пункту управління. Тренування на полігоні сприятимуть виробленню у рятувальників витримки й психологічної стійкість до роботи в умовах небезпечних факторів надзвичайних ситуацій та пожеж.

В ході показових командно-штабних тренувань гості стали свідками дій рятувальників з ліквідації умовної пожежі в житловому будинку, порятунку потерпілих у дорожньо-транспортній пригоді та ліквідації витоку хімічно-небезпечної речовини.

Підбиваючи підсумки тренувань, перший заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Данилюк високо оцінив роботу рівненських рятувальників, відмітивши, що даний тренувальний комплекс гідно посів місце у кагорті кращих.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові відзначають ...
Наступна новина: Львівщина: рівень ...

КОМЕНТАРІ