Тернопілля: рятувальники області відзначили своє професійне свято

Тернопілля: рятувальники області відзначили своє професійне свято

14.09.13 10:32 0 927
Почесна місія рятування людей та їх майна від наслідків надзвичайних подій та різного роду надзвичайних ситуацій – одне із найважливіших завдань у нашій державі, і цю нелегку роботу з гідністю виконують Рятувальники Тернопілля.

Як повідомляє прес-служба управління ДСНС в Тернопільській області, щодоби бійці пожежно-рятувальної служби 25-30 разів виїжджають за сигналом «Тривога!». Лише з початку 2013 року працівниками ДСНС краю врятовано близько 2000 людських життів, в тому числі дві сотні дітей, матеріальних цінностей на суму понад тридцяти восьми мільйонів гривень, ліквідовано майже тисячу пожеж, знешкоджено близько півтисячі вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн. Не злічити випадків, коли доводилось працювати на ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод та рятувати людей з різноманітних небезпечних ситуацій.

17 вересня у цих мужніх людей професійне свято – День рятівника.

Урочистості з цієї нагоди відбулися у приміщенні обласної філармонії, де зібрались працівники Управління ДСНС, ветерани та пенсіонери пожежної охорони, служби цивільного захисту, також гостями на цьому святі були й ті, хто має найближче відношення до працівників пожежно-рятувальної служби – їх рідні: дружини, діти, батьки.

Привітав від імені голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна тернопільських рятувальників перший заступник голови облдержадміністрації – голова комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Микола Головач.

Перед рятувальниками зі словами подяки виступив начальник Управління ДСНС України генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий. «У цьому році перед нами стояли найскладніші завдання, з усіма якими ми впоралися на відмінно, проявивши професійну майстерність і мужність», – сказав він.

З нагоди свята кращі співробітники Управління ДСНС отримали чергові звання, багатьох за сумлінне виконання службових обов'язків та високий професіоналізм нагородили почесними відзнаками ДСНС, грамотами, подяками та цінними подарунками. Не забули й про ветеранів пожежно-рятувальної служби, яких теж відзначили цінними нагородами.

Після офіційної частини рятувальників вітали артисти обласної філармонії, Тернопільський муніципальний духовий «Оркестра волі», інші художні колективи та артисти. На завершення святкового концерту виступив улюблений рятувальниками області ансамбль музики та гумору Управління «Pompa sikawkowa».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прем'єр-ліга. "Дніпро" і ...
Наступна новина: "Українські отамани" ...

КОМЕНТАРІ