Паломництво у Зарваницю збирає військових і правоохоронців зі всієї України

Паломництво у Зарваницю збирає військових і правоохоронців зі всієї України

14.09.13 09:08 0 958
У Зарваниці цими вихідними - V всеукраїнське військове паломництво до Зарваниці під духовним проводом військового єпископа – владики Михаїла Колтуна, керівника Департаменту Патріаршої Курії Української греко-католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

Це вже п’яте, починаючи з 2009 року, паломництво українських військових до святого місця, яке входить у двадцятку найбільших Марійських центрів світу. У паломництві традиційно беруть участь військовослужбовці та члени їх сімей Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, внутрішніх військ МВС України, Державної прикордонної служби, Міністерства надзвичайних ситуацій та Державної пенітенціарної служби України. Загалом кожного року у паломництві беруть участь близько 1500 військовослужбовців різних військових формувань.

Крім цього, у Зарваниці відбулося відкриття фотовиставки «Служимо миру разом». Виставка складається з 73 світлин, які відображають діяльність Департаменту Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України. Світлини для виставки зробили військовослужбовці внутрішніх військ та Міністерства оборони України: начальник групи зв`язків з громадскістю та ЗМІ Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України підполковник Вадим Голуб (71 світлина) та старший офіцер відділу роботи з громадськими, релігійними організаціями та шевських зв`язків Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України полковник Руслан Коханчук (2 світлини).

Більша частину проекту висвітлює участь військовослужбовців у всеукраїнських прощах до Зарваниці — величного Марійського духовного центру УГКЦ. Зйомка проекту тривала чотири роки у ставших вже традиційними паломництвах. Проект здійснено за підтримки Департаменту Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: свято тих, ...
Наступна новина: Чернівці: На фестивалі ...

КОМЕНТАРІ