На Тернопіллі питання розроблення ефективних заходів з адаптації до змін клімату є актуальним, як на національному, так і на місцевому рівнях - В. Гецько

На Тернопіллі питання розроблення ефективних заходів з адаптації до змін клімату є актуальним, як на національному, так і на місцевому рівнях - В. Гецько

14.09.13 08:28 0 992
У Тернополі, за сприяння обласної державної адміністрації, зокрема департаменту екології та природних ресурсів, завершив роботу регіональний семінар «Підтримка регіональних зусиль з розробки регіональних планів заходів з адаптації до зміни клімату», який проходив у 12-13 вересня.

Організаторами зібрання виступило Державне агентство екологічних інвестицій України та Регіональне представництво Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусії. Участь в обговоренні актуальних питань впливу змін клімату на всі сфери життєдіяльності людини взяли спеціалісти і науковці провідних інституцій сфери із Києва, Одеси, Севастополя, представники обласної державної адміністрації, обласних управлінь водних ресурсів, сільського господарства, лісового та мисливського господарства, обласного центру з гідрометеорології, науково-дослідних установ, та установ природно-заповідного фонду області, експерти, представники громадських організацій.

Учасників семінару привітав заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гецько. Він заявив, що глобальна зміна клімату – одна з найгостріших екологічних проблем, які стоять перед людством. Для Тернопільщини, яка є аграрною областю екстремальні ситуації обертаються значними матеріальними та фінансовими збитками. Василь Гецько згадав наслідки повадку 23-28 липня 2008 року, коли за декілька днів на території чотирьох районів області було знищено посіви 24-ох аграрних підприємств на площі більше 2000 га. Відтак, Василь Гецько зазначив, що у цих умовах актуальним є питання розроблення ефективних міжгалузевих заходів з адаптації до змін клімату як на національному, так і на місцевому рівнях.

Плідної роботи присутнім побажав радник Міністра екології та природних ресурсів України, радник Голови Державного агентства екологічних інвестицій С. Куркуленко. Він також зауважив, що основне завдання семінару – це визначення ключових завдань, які ляжуть в основу при розробці регіонального плану заходів з адаптації до змін клімату.

У запропонованому напрямку впродовж двох днів і була організована робота форуму. Під час заслуховування доповідей науковців, фахівців та представників громадськості, які брали участь в їх обговоренні, а також під час роботи у групах, учасникам семінару вдалося висвітити цілий спектр проблемних аспектів, що впливають на формування клімату в регіоні. Окремим завданням було окреслити фактори негативного впливу і напрацювати рекомендації щодо практичних заходів з їх усунення або пом’якшення негативного впливу на формування клімату, саме зусиллями органів місцевої влади та місцевого самоврядування. Практично усіма учасниками семінару вказувалось, що обов’язковою умовою для досягнення бажаних результатів при адаптації усіх процесів життєдіяльності жителів Тернопілля до змін клімату є активна і якомога ширша участь у цих процесах громадянського суспільства.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ