Бабуся, яка

Бабуся, яка "лікувалася" коноплею, опинилась на лаві підсудних

14.09.13 16:36 0 875
Три роки проведе за гратами пенсіонерка, якщо протягом року скоїть нове правопорушення. Такий вердикт виніс Погребищенський районний суд 69-річній жительці одного з сіл району за вирощування коноплі.

31 травня 2013 року понад 250 кущів коноплі виявили працівники міліції на присадибній ділянці у літньої жінки. Пенсіонерка стверджувала, що вирощувала нарковмісні рослини для приготування ліків від хвороби шлунку.

Зі слів літньої жінки, наркотичне зілля вона не саджала, воно начебто само насіялося у неї на ділянці серед рослин картоплі. Щоб добру не пропадати, вона вирішила його використати у лікувальних цілях, скориставшись рецептом своєї бабусі.

За висновком експерта науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України, вилучені рослини містять психотропні речовини, обіг яких допускається виключно промислових цілях.

У судовому засіданні пенсіонерка зізналася, що сіяла невелику кількість коноплі – для лікування брата, а потім її рознесли птахи. Свою вину жінка визнала повністю та попросила суворо її не карати.

За рішенням суду пенсіонерку визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 310 КК України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки. Враховуючи щире каяття підсудної, суд прийшов до висновку про можливість її звільнення від відбування покарання, якщо вона протягом 1 року іспитового строку не скоїть нового кримінального правопорушення.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Рівненські УБОЗівці ...

КОМЕНТАРІ