Львівська школа гостинно відкрила двері для правоохоронців-залізничників

Львівська школа гостинно відкрила двері для правоохоронців-залізничників

14.09.13 17:01 0 996
Одним з аспектів в роботі співробітників кримінальної міліції у справах дітей у сфері профілактики бездоглядності та правопорушень з боку підлітків є проведення різноманітних заходів, що, безумовно, позитивно позначається на кінцевому результаті роботи підрозділу.

- Мета подібних заходів, - як зазначила майор міліції Олена Прібиткова, - насамперед у тому, щоб сформувати у дітей довіру до представників правоохоронних органів та створення позитивного іміджу працівника органів внутрішніх справ на транспорті.

З початком нового навчального року працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей лінійного відділу на станції Львів провели профілактичні бесіди з учнями 7-9, 10-11 класів школи №67 м. Львова. Навчальний комплекс розташований неподалік залізничної інфраструктури, тому потребує особливої уваги з боку правоохоронців.

Це далеко не перша зустріч учнів даної школи із співробітниками транспортної міліції і проходять вони, як правило, завжди в дружній обстановці. В даній школі навчається кілька учнів, які мають проблеми із законом. Один учень уже тричі був затриманий транспортними міліціонерами за крадіжку залізничних деталей, однак недосягнувши віку кримінальної відповідальності, відповідальність понесли батьки.

Школярів цікавило буквально все, починаючи специфіки діяльності транспортної міліції, відповідальність за адміністративні та кримінальні правопорушення, і кінчаючи пристроєм вогнепальної зброї. І на все це школярі отримали вичерпні відповіді.

Характерні приклади були наведені, коли несуть відповідальність батьки:

- на станції Красне у приміському потязі було затримано трьох неповнолітніх, які здійснили крадіжку грошей у сумі 690 гривень у літньої жінки;

- на станції Червоноград під час патрулювання на дільниці обслуговування було виявлено двох неповнолітніх, які курили неподалік вокзалу;

- в ході рейду на станції Рясне були виявлені 4 підлітки бігали навздогін перед потягами;

- на платформі 5-й парк неповнолітні хлопчаки жбурляли каміння у потяги.

Непоодинокими випадками, які трапляються на Львівській залізниці є побиття вікон - з початку року зафіксовано 21 факт, 5 випадків розфарбування вагонів. Понад 30 дітей затримувались на вокзалах, які безцільно знаходились на об’єктах залізничного транспорту під час навчального часу, одних направили до притулку, а інших повернуто батькам. По неповнолітніх було виявлено 7 кримінальних правопорушень, серед них крадіжки, заподіяння тілесних ушкоджень, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.

Під час зустрічі про правила безпечної поведінки дітей на залізниці, розповіла начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей лінійного відділу на станції Львів майор міліції Олена Прібиткова. У заключній частині заняття був продемонстрований профілактичний відеофільм «Залізниця - зона підвищеної небезпеки». Потім відбулося обговорення фільму.

У результаті діти залишилися задоволені спілкуванням з міліціонерами і зацікавились новими знаннями, адже деякі учні виявили бажання навчатись у навчальних закладах системи МВС і в майбутньому стати правоохоронцем.

Підрозділ по зв’язках громадськістю

УМВС України на Львівській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненські УБОЗівці ...
Наступна новина: Кількість правопорушень, ...

КОМЕНТАРІ