У Львові відкрили перший в Україні пам’ятник лучному спорту

У Львові відкрили перший в Україні пам’ятник лучному спорту

15.09.13 09:40 0 904
14 вересня ц.р. в рамках проведення 50-го Міжнародного турніру зі стрільби з лука «Золота осінь – 2013» у м.Львові, відбулося урочисте відкриття пам’ятної таблиці у холі львівської Ратуші та інтерактивного пам’ятника на пл. Ринок, присвячені важливій події в історії світової стрільби злука.
Пам’ятні знаки відкрили міський голова Львова Андрій Садовий, президент Львівської обласної федерації стрільби з лука Олександр Калініченко та автор - скульптор Мирослав Дидишин.
«Це один з найблагородніших видів спорту – стрільба з лука. Хочу подякувати усім лучника і федерації за бажання рухатись вперед. Львів гордий з того, що світова федерація заснована саме у Львові у Ратуші. Сьогодні, коли відбувається 50-й чемпіонат «Золота осінь», для нас дуже велика честь відзначити цю подію, відкриваючи скульптуру», – зазначив присутній на урочистому відкритті міський голова Львова Андрій Садовий.
Як зауважив на урочистостях президент Львівської обласної федерації стрільби з лука Олександр Калініченко, «зараз у світі спостерігаємо зріст популярності цього виду спорту… Стрільба з лука привезла в Україну понад 10 медалей з Олімпійських ігор, переважно завдяки саме львівській школі».
Пам’ятна таблиця, яку встановили у холі Ратуші, присвячена заснуванню 1931 року у місті Львові Міжнародної федерації стрільби з лука, а інтерактивний пам’ятник на пл. Ринок – 50-річчю турніру «Золота осінь».
«Скульптура виготовлена з металу. Це ковальська робота. Вона зроблена як силует лучника. Висота – 2,5 м, вага – біля 200 кг. На виготовлення пам’ятника пішло близько місяця», – розповів скульптор, автор інтерактивного пам’ятника Мирослав Дидишин.

Фото Євгеній КРАВС
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Корочкін перебуває на ...
Наступна новина: Нападник "Мілана" отримав ...

КОМЕНТАРІ