Операція

Операція "Урок": замість вчителя - працівник міліції

15.09.13 09:46 0 729
Співробітники кримінальної міліції у справах дітей міста Одеси провели у школах та гімназіях ряд профілактичних заходів, спрямованих на зменшення злочинів та правопорушень серед учнів.

Регулярно в перших числах вересня в країні проводиться Всеукраїнська профілактична операція під умовною назвою «Урок». У місті Одесі у школах відбулися зустрічі працівників міліції з учнями.

Міліціонери Київського районного відділу відвідали Одеську гімназію №9. Інспектор кримінальної міліції у справах дітей майор Наталія Берлінська зустрілася з гімназистами 8-х та 9-х класів. Вона провела бесіду щодо відповідальності неповнолітніх за куріння, вживання спиртних напоїв, висловлення нецензурною лайкою, порушення громадського порядку, хуліганство. Правоохоронець роз’яснила підліткам, що вони з певного віку несуть відповідальність за скоєння правопорушень та попередила юнаків, що це карається штрафом.

Деякі діти вперше почули, що перебувати в розважальних закладах після 22-ї години вони можуть тільки в присутності одного з батьків або осіб, які їх замінюють.

Заступник начальника КМСД Малиновського районного відділу міліції Марина Атанасова відвідала загальноосвітню школу №100, де зустрілася з учнями 8-х класів. Саме під час живого спілкування діти отримали відповіді на питання, які їх цікавлять.

Як з’ясувалось, школярі добре знають, як негативно впливають шкідливі звички на організм людини та до чого це може призвести в майбутньому.

Інспектор також розповіла, що нерідко підлітки стають жертвами шахраїв. Наприклад, бувають випадки, коли зловмисники представляються працівниками міліції та просять дати свій мобільний телефон, щоб негайно зробити дзвінок, а потім тікають з ним. Правоохоронець наголосила, що справжній міліціонер при зустрічі має обов’язково відрекомендуватися та пред’явити службове посвідчення. Для того, щоб попередити та уникнути таких контактів, інспектор продемонструвала школярам службове посвідчення, щоб діти мали уявлення, як воно виглядає. Також старший лейтенант порадила обережно відноситися до своїх особистих речей та не залишати їх без нагляду в громадських місцях, а також без особливої необхідності не спілкуватися з незнайомими людьми.

Наприкінці зустрічі співробітники кримінальної міліції у справах дітей побажали не потрапляти у неприємні ситуації і найголовніше - дотримуватися правил та норм Закону.

У рамках проведення операції «Урок» співробітники міліції також з'ясовували, з яких причин деякі діти не приступили до занять в новому навчальному році. Як розповів начальник кримінальної міліції у справах дітей Одеського міського управління Олександр Лисий, таких неповнолітніх співробітники міліції відвідували за місцем проживання, щоб встановити причину, по якій дитина не ходить до школи. Деякі батьки настільки захоплюються вживанням алкоголю, що їм немає діла до того, ходить їхня дитина на заняття, чи ні. У відношенні таких горе-батьків застосовуються адміністративні заходи відповідно до законодавства. Ще одна причина невідвідування школи деякими дітьми - відсутність матеріальних можливостей, так як дитині необхідно купити одяг, взуття, підручники і т.ін. Інформацію про такі сім'ї співробітники КМСД направляють до компетентних органів соціального захисту для надання адресної допомоги.

За словами Олександра Лисого, цілеспрямована робота співробітників міліції сприяє тому, що з кожним роком дітей, які не приступили до занять у вересні, стає все менше.

Прес-служба Одеського міського управління міліції
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: рятувальники знищили ...

КОМЕНТАРІ