16 вересня полтавські школярі пікетуватимуть Кабмін, ВРУ та Адміністрацію Президента з вимогою відновити роботу початкової школи

16 вересня полтавські школярі пікетуватимуть Кабмін, ВРУ та Адміністрацію Президента з вимогою відновити роботу початкової школи

16.09.13 08:50 0 1132
16 вересня 2013 року з ініціятиви батьківського комітету пограбованої та зачиненої «регіоналівською» владою початкової школи, що на Червоному Шляху в Полтаві, та за підтримки Всеукраїнського об’єднання «Свобода» батьки разом із дітьми приїдуть до Прем’єр-міністра М.Азарова та Президента України В.Януковича з вимогою відновити навчальний процес у їхній рідній початковій школі.

О 09:30 батьки разом з учнями закритої початкової школи – філії ЗОШ № 12 – пікетуватимуть Кабінет Міністрів України.

О 10:30 відбудеться пікет Верховної Ради України (під час проведення погоджувальної ради).

Об 11:30 відбудеться пікет Адміністрації Президента України.

Біля кожної з вищезазначених установ для учнів закритої початкової школи проведуть уроки кваліфіковані вчителі.

Довідка: Початкову школу (філію ЗОШ № 12), що на Червоному Шляху м. Полтава, пограбували та зачинили за наказом полтавської міської влади, а саме: міського очільника Олександра Мамая та начальниці управління освіти при Полтавському міськвиконкомі Наталії Дорохової. Саме ці чиновники без обговорень із громадою, без їхньої думки самовільно закрили початкову школу в мікрорайоні, мотивуючи це… економністю.

За наказом можновладців зі школи було вивезено меблі, люстри, кулер, зірвано шпалери, декоративні плінтуси, розетки, понівечено стіни тощо. На ремонт у школі та на придбання меблів було витрачено зібрані кошти батьків учнів та спонсорів. Адже за останні роки на капітальний ремонт школи з міського бюджету не надавали ні копійки.

Влада змушує батьків віддати своїх дітей, а це учні 1-4 класів, до приміщення основної школи, яке розташоване за 3 кілометри від початкової школи. Добиратися до нього чиновники пропонують автобусом, який постійно ламається, або їде раніше зазначеного в розкладі часу, а діти чекають. Також, щоби дістатися до школи, дітям доводиться їхати в об’їзд усім містом близько години, адже пряма дорога-серпантин перебуває у вкрай аварійному стані. У міської влади, як завжди, немає грошей на ремонт.

З 1 вересня 2013 року учні не навчаються у початковій школі, що на Червоному Шляху. Неодноразово батьки з дітьми приходили і до міського управління освіти, і до міського голови на прийом, аби їх нарешті почули і відновили навчальний процес у школі. Однак громаду слухати ніхто не хоче. Тому діти разом із батьками та вчителями змушені йти до найвищого державного керівництва, аби їхні вимоги врешті-решт було почуто.

Прес-служба Полтавської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Джеррарду погрожували ...
Наступна новина: Луцький міський голова ...

КОМЕНТАРІ