На головному Олімпійському уроці Львівщини – майже три тисячі учасників !

На головному Олімпійському уроці Львівщини – майже три тисячі учасників !

16.09.13 08:33 0 1418
12 вересня ц.р. у легкоатлетичному манежі з велотреком Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України у м. Львові відбувся обласний Олімпійський урок під гаслом «Історія – є. Майбутнє – твоє!» за участю майже 3 тисячі школярів 5-7 класів, учнів професійно-технічних училищ, студентів, вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл Львова.
Цим масштабним спортивно-видовищним святом на Львівщині розпочато низку заходів з нагоди Дня фізичної культури і спорту та всеукраїнського Олімпійського тижня. Цьогорічні заходи на Львівщині будуть присвячені також і Року Івана Боберського – одного із піонерів вітчизняної фізичної культури.
Обласний олімпійський урок вітальними словами розпочали керівники області та відділення НОК України, серед яких - заступник голови–керівник апарату Львівської облдержадміністрації Вадим Гураль; голова профільної комісії Львівської обласної ради Тарас Скиба; заступники голови відділення НОК України у Львівській області Степан Родак, Олег Немчінов, Ярослав Грисьо. Саме вони й вручили заслужені відзнаки кращим фахівцям фізкультурно-спортивного руху Львівщини з нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту, а також переможцям обласного конкурсу «Олімпійська листівка».
Особливо тепло усі присутні на одній із найкращих спортивних споруд України зустріли уславлених львівських олімпійців, серед яких: Петро Король — заслужений майстер спорту з важкої атлетики, Олімпійський чемпіон 1976 року в Монреалі; Олександр Петрів - заслужений майстер спорту України з кульової стрільби Олімпійський Чемпіон Ігор Олімпіади 2008 року в Пекіні, член виконкому відділення НОК України у Львівській області; Михайло Слівінський - заслужений майстер спорту з веслування на байдарках і каное, дворазовий срібний призер Олімпійських ігор (1988, 1992), учасник ще трьох Олімпіад (1996, 2000, 2004), багаторазовий чемпіон світу, володар 18 нагород на чемпіонатах світу на різних дистанціях; Георгій Прокопенко - заслужений майстер спорту з плавання, срібний призер Олімпійських ігор 1964 року, рекордсмен світу та Європи з плавання; Леся Калітовська – заслужений майстер спорту України з велоспорту на треку, бронзова призерка Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні; Тетяна Пруднікова-Зелікова – майстер спорту міжнародного класу з плавання, учасниця Олімпійських ігор 1972 року в Мюнхені; Роман Бундз – майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, учасник двох Олімпіад 1996 року в Атланті, 2000 року в Сіднеї, Заслужений тренер України; Юлія Харківська-Шепіленко – майстер спорту України з гірськолижного спорту, учасниця Зимових олімпійських ігор 1998 року в Нагано; Юлія Коростильова - майстер спорту України міжнародного класу з кульової стрільби, учасниця Олімпійський ігор 2004 року в Афінах, кандидат наук з фізичного виховання та спорту; Юрій Гайдук – майстер спорту України з санного спорту, учасник двох Олімпійських ігор 2006 року в Торіно і 2010 року в Ванкувері, стипендіат НОК України; Анфіса Почкалова - заслужений майстер спорту України з фехтування, учасниця Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні; Вікторія Ленишин – майстер спорту України з художньої гімнастики, учасниця Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні; Сергій Дребот – майстер спорту України міжнародного класу з дзюдо, учасник Олімпійський ігор 2012 року в Лондоні; Христина Подгрушна – Опьолу – учасниця зимових Олімпійських ігор в Ліллегамері з гірськолижного спорту, яка виконувала й функції ведучої свята!
Спортсменів–параолімпійців Львівщини представляв Антон Стабровський – майстер спорту України міжнародного класу з плавання, бронзовий призер параолімпійський ігор 2008 року в Пекіні, бронзовий призер чемпіонату світу 2013 року в Монреалі, який саме в цей день відзначав свій день народження й отримав окрім оплесків трьох тисяч глядачів, спеціальний книжковий подарунок.
Відтак розпочалися показові виступи юних спортсменів – представників різноманітних видів спорту, які культивуються на Львівщині. При цьому діти, присутні на трибунах, могли вперше у своєму житті спробувати свої можливості в багатьох видах рухових вправ разом з учнями ДЮСШ й записатися у спортивну секцію. Адже в холі унікальної львівської спортивної споруди розгорнули свої презентаційні стенди дитячо-юнацькі спортивні школи м. Львова.
А оплески присутніх, у т.ч. й керівників спортивних структур Львівщини, голів спортивних товариств, президентів обласних федерацій з різних видів спорту, провідних тренерів Львова та вчителів фізичної культури, ветеранів спорту, чимраз гучнішали й дійшли до справжнього шаленства, коли на полотні велотреку свою майстерність демонстрували представники велосипедного, а згодом і мотоциклетного спорту!
Загалом, за вщент заповнених трибун, свої спортивні уміння демонстрували представники акробатики, художньої гімнастики, спортивних танців, волейболу, хокею, боротьби, боксу, фехтування, велотріалу, фрісбі, легкої атлетики.
За загальною думкою усіх присутніх урок спорту та здорового способу життя удався на славу й очевидно запам’ятається усім надовго!
Як зазначив у своєму виступі заступник голови-керівник апарату Львівської облдержадміністрації Вадим Гураль: «Сьогоднішнє свято покликане зацікавити вас – школярів, підростаюче покоління до ведення здорового способу життя та активних занять спортом. Адже ви – майбутнє нашої держави, формуватимете здорову націю!»

Оксана Вацеба – відповідальний секретар відділення НОК України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Київ" програв росіянам і ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ