В Закарпатській області мукачівські оперативники виявили та знищили мініплантацію з кущами коноплі

В Закарпатській області мукачівські оперативники виявили та знищили мініплантацію з кущами коноплі

16.09.13 13:08 0 718
Правоохоронці карного розшуку Мукачівського міськвідділу міліції спільно з працівниками управління карного розшуку області на присадибних ділянках, які розташовані на околиці міста - дачному масиві «Попова гора» виявили та вилучили 111 стебел нарковмісної рослини – коноплі, майже 600 гр. вже сухої подрібненої готової до вживання марихуани та пристрій для куріння, так званий «бульбулятор».

Спочатку оперативники карного розшуку виявили конопляну мініплантацію на присадибній ділянці, біля будинку, де мешкав власник. 32-літній мукачівець, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, вдало замаскував свої посіви конопель під плівкою, у так званому парникові. Ще одним, на його думку, захистом від сторонніх людей і правоохоронців в тому числі, були собаки, яких він дресирував. Тому кінолог не розраховував, що коноплю виявлять, а тим більше вилучать працівники міліції. Ще один клаптик землі чоловік засіяв коноплями недалеко від дачного будинку, де мешкав, між високими деревами на зарослій ділянці. Вцілому, з двох невеликих шматків землі мукачівські оперативники вилучили 111 різної товщини і висоти стебел коноплі.

«Наразі усі рослини утилізовані шляхом виривання. Стебла конопель направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Закарпатській області, - повідомив начальник сектору карного розшуку Мукачівського міськвідділу міліції Ярослав Товкан. – Слідчими міськвідділу відкрито кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України – ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту) та ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель)».

На щастя, міліціонери вчасно виявили наркоплантацію й не допустили витік дурману в незаконний обіг. Хоча затриманий мукачівець не зізнається, що мав на меті продавати дурман-зілля. Стверджує, що вирощував суто для власного вживання.

Міліція Мукачівщини і надалі продовжуватиме профілактичну роботу, яка полягає у своєчасному виявленні і знищенні посівів маку і конопель, що зростають на полях, територіях бездоглядних ферм та на земельних ділянках покинутих домогосподарств і закликає до співпраці усіх небайдужих. Якщо у вас є інформація, яка допоможе правоохоронцям вчасно припинити незаконний процес вирощування та витік наркосировини, не вагайтесь, а одразу телефонуйте «102».

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: Відтепер кожен українець ...

КОМЕНТАРІ