На Закарпатті упродовж тижня з 7 по 11 жовтня традиційно проходитиме Тиждень правових знань

На Закарпатті упродовж тижня з 7 по 11 жовтня традиційно проходитиме Тиждень правових знань

16.09.13 13:21 0 800
Захід проводиться з метою створення належних умов для набуття широкими верствами населення правових знань та навичок у їх застосуванні, підвищення рівня правової культури громадян та приурочений до Дня юриста, який відзначається щороку 8 жовтня.

У рамках акції Головне управління юстиції у Закарпатській області та його територіальні органи проводитимуть низку заходів правоосвітнього та правовиховного характеру, спрямованих на підвищення рівня правової освіти населення.

Так, в усіх районах області органами юстиції будуть проведені лекції, бесіди, інтерактивні медіа-заходи, семінари, олімпіади, конкурси, вікторини тощо.

У ході цьогорічного Тижня правових знань фахівцями органів юстиції з метою правової освіти населення буде приділено увагу розміщенню у друкованих засобах масової інформації, на радіо та телебаченні роз`яснень щодо важливих норм чинного законодавства. Указані виступи будуть спрямовані на отримання громадянами певного стандарту правових знань, навичок, інформацій, консультацій, необхідних для прийняття рішень у питаннях державного і приватного життя, захисту прав і свобод.

Заплановано проведення зустрічей зі школярами загальноосвітніх навчальних закладів, під час яких будуть проведені правовиховні уроки та медіа-заходи фахівцями Головного управління юстиції у Закарпатській області.

Також заплановано проведення заходів у закладах для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Надаватиметься безоплатна первинна правова допомога громадянам через мережу громадських приймалень, які діють при усіх управліннях юстиції області.

Владислав Товтин

провідний спеціаліст

Головного управління юстиції

у Закарпатській області

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ