У Львівській області громадяни зможуть звернутися за допомогою до дільничного інспектора міліції в он-лайн режимі

У Львівській області громадяни зможуть звернутися за допомогою до дільничного інспектора міліції в он-лайн режимі

16.09.13 13:04 0 800
Міністерство внутрішніх справ України запроваджує нову веб-сторінку про роботу служби дільничних інспекторів міліції, спрямовану, зокрема, для оперативної взаємодії у сфері боротьби з правопорушеннями, розшуку безвісті зниклих громадян та встановлення правопорушників.

Відповідна географічна інформаційна система «Дільничні інспектори міліції» (ГІС «ДІМ») – це система збирання, оброблення, аналізу та графічної візуалізації даних на електронній мапі, а також інформації щодо дільничних пунктів міліції, дільничних інспекторів міліції, звернень громадян тощо.

ГІС «ДІМ» призначення для інформування населення про роботу дільничних інспекторів міліції. Ця система має веб-інтерфейс та розташована на веб-сторінці МВС України за електронною адресою http://91.227.69.67

Вказана вище система створена з метою безпосередньої взаємодії населення з органами внутрішніх справ, насамперед – дільничними інспекторами міліції, підвищення ефективності роботи дільничних інспекторів міліції з питань профілактики правопорушень та соціальної спрямованості їх діяльності.

Серед завдань ГІС «ДІМ» є:

- надання органами внутрішніх справ громадянам відомостей про розташування дільничних пунктів міліції, персональний склад дільничних інспекторів, а також їх контактних даних через мережу Інтернет;

- інформування населення певного регіону/міста/району/вулиці про небезпечні злочинні прояви, стан правопорядку, порядок звернення до органів внутрішніх справ за допомогою в установленні зниклих безвісті осіб, дітей, невідомих хворих, розшуку злочинців, що переховуються від слідства та суду;

- забезпечення безпосереднього контакту громадян з органами внутрішніх справ, у тому числі – дільничними інспекторами міліції, з метою повідомлення чи отримання інформації;

- відображення в системі повідомлень та інформації громадян для відповідного реагування на них органами внутрішніх справ за умови дотримання вимог Закону України «Про захист персональних даних»;

- організація контролю керівництва органів внутрішніх справ та громадськості за роботою дільничних інспекторів міліції на територіях обслуговування.

Отримання та оброблення інформації, що надходить до ГІС «ДІМ» від громадян протягом дня (не менше трьох разів упродовж робочого часу) здійснюють відповідальні працівники ГУМВС, УМВС за графіками, затвердженими начальниками ГУМВС, УМВС.

Отримана від громадян інформація перевіряється відповідальним працівником ГУМВС, УМВС з метою визначення її належності до компетенції органів внутрішніх справ і, у разі належності, реєструється в електронній системі та надсилається електронною поштою чергової частини за територіальністю.

Щодо повідомлень, які не належать до компетенції органів внутрішніх справ, відповідальний працівник дає роз’яснення авторові повідомлення про неможливість його розгляду та необхідність звернення до відповідних органів.

Повідомлення, які є анонімними, реєструвати не будуть, а порядок використання інформації, що в них міститься, визначає відповідальний працівник ГУМВС, УМВС при первинному розгляді.

Інформацію консультативного характеру опрацьовує у межах компетенції відповідальний працівник чи подають керівництву ГУМВС, УМВС для доручення працівникам підрозділу, до компетенції якого належить вирішення цього питання, та протягом п’яти діб відповідне роз’яснення вносять до ГІС «ДІМ».

У разі отримання від громадян інформації про вчинення кримінальних правопорушень, відповідальний працівник негайно повідомляє чергову частину ГУМВС, УМВС, міськрайліноргану.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: У Росії сталася пожежа на ...

КОМЕНТАРІ