На Львівщині співробітники УДСБЕЗ припинили діяльність одразу двох підпільних гуралень

На Львівщині співробітники УДСБЕЗ припинили діяльність одразу двох підпільних гуралень

16.09.13 13:01 0 943
Співробітники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України у Львівській області лише впродовж одного дня припинили діяльність одразу двох підпільних цехів з виготовлення алкогольних напоїв.

Так, у місті Стрию Львівської області оперативники унаслідок проведених заходів натрапили на справжнє промислове виробництво фальсифікату. У напівпідвальному приміщенні трійко стриян, двоє з яких раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності, змішували сурогат горілки та, використовуючи спеціальні пристрої, розфасовували його у заздалегідь підготовлені пляшки. При цьому фальсифікат виготовлявся під виглядом продукції одразу чотирьох горілчаних виробників нашої держави.

Упакування проводилось за всіма стандартами та вимогами на цей вид продукції, тому пересічному споживачеві відрізнити підробку від оригінальної продукції було практично неможливо.

Оперативники провели більше двадцяти санкціонованих обшуків у місцях зберігання готової продукції, сировини, а також на торговельних об’єктах та приватних помешканнях власників закладів торгівлі, за наслідками яких вилучено більше тисячі готової фальсифікованої продукції, декілька тон спирту та підготовленої до розливу суміші, підроблені акцизні марки, порожню тару та інше устаткування, яке використовувалось для розливу та упакування бодяги.

За вказаним вище фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 199 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Того ж дня, правоохоронці викрили ще один підпільний цех з виготовлення фальсифікату. Дещо меншими обсягами виробництва підробленої горілки промишляли дві підприємливі львів’янки. У Сихівському мікрорайоні обласного центру вони облаштували кустарне виробництво невеликих партій фальсифікату.

Одночасно у гуральні підробляли горілку декількох відомих виробників, серед них торговельні марки Львівщини та інших регіонів України.

Основними споживачами такою продукції були невеликі торговельні підприємства та розважальні заклади цього мікрорайону.

Наразі проводиться вилучення з мережі роздрібної торгівлі виготовленої таким чином фальсифікованої підакцизної продукції.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області

(за матеріалами УДСБЕЗ

ГУМВС України у Львівській області)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ