В Житомирській області у Коростишеві відзначили День працівника лісу

В Житомирській області у Коростишеві відзначили День працівника лісу

16.09.13 13:02 0 708
13 вересня у Коростишеві відбулися урочистості з нагоди Дня працівника лісу. У святкових заходах взяли участь заступник голови-керівник апарату Житомирської обласної державної адміністрації Олександр Никитюк, народний депутат України Віталій Журавський, голова Коростишівської районної державної адміністрації Надія Котенко, голова Коростишівської районної ради Анатолій Борецький, міський голова Коростишева Микола Миколай, заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Зарічний.

Виступаючи перед учасниками святкового заходу, директор Коростишівського лісового господарства Валентин Ейсмонт розповів про успіхи та здобутки свого колективу. Так, він наголосив на тому, що на території лісгоспу постійно висаджуються лісові культури, відбувається природне оновлення лісу та повністю забезпечується відтворення насаджень на лісокультурних площах. Окрім цього, за його словами, особливу увагу лісівники приділяють вихованню молодого покоління в дусі любові до природи та турботи про збереження лісу, а також попередженню лісових пожеж, проводячи профілактично-попереджувальні роботи. Про ефективність роботи колективу лісгоспу свідчить перевиконання за вісім місяців 2013 року планових показників у формуванні та оздоровленні лісів та заготовці деревини.

Вітаючи працівників лісового господарства із професійним святом, народний депутат України Віталій Журавський відзначив, що окрім високих показників роботи про результативність Коростишівського лісгоспу свідчать ще й такі важливі фактори, як відсутність заборгованості по заробітній платі та злагоджена і своєчасна сплата податків. На знак своєї вдячності за вагомий внесок лісівників у розвиток економічного потенціалу держави, він подарував нову модель принтера.

„ Коростишівське лісове господарство – це єдиний лісгосп на Житомирщині, який динамічно іде вперед, - зазначив у своєму виступі Олександр Никитюк. - Так, зокрема, його успіхи пов’язані із тим, що саме тут вдалося налагодити зразковий механізм планування всього виробничого процесу. На думку Олександра Никитюка, ще одним позитивним досягненням Коростишівського лісгоспу є те, що його колектив сам акумулює кошти шляхом реалізації своєї продукції. Від імені голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука Олександр Андрійович вручив почесні грамоти найкращим лісівникам Коростишівського району.

Заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Зарічний зазначив, що лісова галузь визнана пріоритетом державної політики, що відображено у відповідному Указі Президента України, у Програмі діяльності Кабінету Міністрів України та в державній Програмі «Ліси України». При цьому, на його думку, високі показники у своєму розвитку Коростишівський лісгосп досягає завдяки підтримці обласної влади.

Приєднуючись до привітань своїх колег, голова Коростишівської райдержадміністрації Надія Котенко звернула увагу присутніх на те, що колектив цього лісового господарства допомагає виконувати багато соціально-економічних програм та бюджетних показників району. А вміння знаходити порозуміння із керівництвом області дає можливість отримувати своєчасну та необхідну допомогу. Надія Котенко закликала усіх цінувати та берегти ліс, що є одним із найбільших багатств природи, яке ми передаємо у спадок своїм нащадкам.

Підсумком святкування Дня працівника лісу став виступ голови Коростишівської районної ради Анатолія Борецького. Він, зокрема, констатував, що вирощування лісу та виробництво продукції сприяють забезпеченню життєдіяльності територіальної громади. Завдяки Коростишівському лісовому господарству наповнюється районний бюджет, а люди мають до лісівників особливе шанобливе ставлення, оскільки вони ніколи не відмовлять тим, хто звертається до них за допомогою.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ