Сергій Тарашевський зустрівся із головою Національного агентства України з питань державної служби В’ячеславом Толковановим

Сергій Тарашевський зустрівся із головою Національного агентства України з питань державної служби В’ячеславом Толковановим

16.09.13 13:05 0 804
Мова йшла про впровадження нового закону про державну службу та підготовку кадрів державних службовців. Перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський наголосив на тому, що підбір кадрів на державну службу не повинен залежати від партійної приналежності.

«Мені імпонує напрямок щодо модернізації держслужби. Але потрібно подумати над тим, як мінімізувати політичну складову цього процесу. Зараз це відіграє велику роль, бо домінуюча політична сила призначає на ключові та важливі посади людей, які не мають жодного досвіду і ніколи ніде не працювали, – зазначив Сергій Тарашевський. – Не може державна служба перетворюватися на центр зайнятості. А так, на жаль, трапляється. Потрібно обмежити варіанти вступу на державну службу за політичною приналежністю, а натомість враховувати досвід , практику тощо. Європейська практика передбачає саме такий підхід».

В’ячеслав Толкованов подякував Сергію Тарашевському за підняту проблему і зазначив , що питання політично нейтральних кадрів на державній службі є основним завданням нового закону та відповідають рекомендаціям європейських експертів.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: за ...

КОМЕНТАРІ