За підтримки депутатів-свободівців школярі філії ЗОШ № 12 мітингували під стінами Верховної Ради, Кабміну та Адміністрації Президента

За підтримки депутатів-свободівців школярі філії ЗОШ № 12 мітингували під стінами Верховної Ради, Кабміну та Адміністрації Президента

16.09.13 20:06 0 1440
16 вересня 2013 року за ініціятиви батьківського комітету початкової школи – філії ЗОШ № 12, що на Червоному Шляху в Полтаві, та за підтримки Всеукраїнського об’єднання «Свобода» батьки разом зі школярами мітингували під стінами Кабміну, Верховної Ради та Адміністрації Президента України з вимогою відновити навчальний процес у їхньому навчальному закладі. Підтримали полтавську громаду народні депутати-свободівці Юрій Бублик та Олег Сиротюк.
Двадцятеро учнів разом із батьками їхали до столиці мікроавтобусами у супроводі народного депутата-свободівця Юрія Бублика. Та без пригод не обійшлося. Уже на в’їзді до столиці автобус із дітьми зупинили міліціянти. На запитання чому зупинили, яка причина, один із них вибачився і повідомив, що має передзвонити «вище» і повідомити – полтавська делегація уже приїхала. Вдруге міліціянти зупинили учнів закритої школи разом із батьками на під’їзді до Верховної Ради України.
Перший урок під стінами Кабінету Міністрів України для учнів з Полтавщини провів Василь Панченко – народний митець України. Школярі вивчили та заспівали для урядовців повстанську пісню та славень України, а також продекламували вірші Тараса Шевченка. Другий урок, але під ВРУ, для учнів закритої початкової школи провів народний депутат Юрій Бублик. Він розповів про державний устрій та державні установи.



На шляху до Верховної Ради України на дітей та їхніх батьків почали тиснути правоохоронці. Встановивши своєрідний пропускний пункт, міліціянти не дозволяли громаді підійти до Парламенту, мотивуючи це «певною постановою». Показати постанову на вимогу народних депутатів-свободівців Юрія Бублика та Олега Сиротюка міліціянти відмовились.
Під стінами комітету, де саме відбувалась погоджувальна рада, батьки та діти зустрілись із представниками спеціальної інспекційної комісії, котрі робили перевірку легітимності закриття початкової школи Червоного Шляху. Делегати комісії повідомили, що їхній звіт знаходиться в стадії доопрацювання і сьогодні його буде направлено до Міністерства освіти та науки України.
За ініціятиви батьківського комітету було підготовлено звернення до Прем’єр-міністра Азарова, до Міністра освіти Табачніка, до голови Верховної Ради України Рибака та до Президента України Януковича з вимогою припинити порушувати гарантоване Конституцією право на освіту їхніх дітей, скасувати рішення про закриття початкової школи, прийняте одноособово міським головою, повернути викрадене майно і відновити навчальний процес у пограбованій закритій школі – філії ЗОШ № 12.
«Діти мають право на освіту. Діти повинні навчатися. Але де ж їм навчатися, якщо полтавська влада не пускає учнів до рідної школи, а примушує в об’їзд через усе місто діставатися до основного приміщення ЗОШ № 12. Батьки, за допомогою кваліфікованих юристів, підготували звернення до голови уряду, Міністра освіти і науки, голови ВРУ та Президента. Задокументовані вимоги відновити навчальний процес і повернути дітям рідну школу віднесли до чиновників.
Ми домовились про зустріч із представниками інспекційної комісії та Міністром освіти. Ознайомимось із висновками цієї комісії щодо незаконно закритої школи та у телефонному режимі будемо вести перемовини із Полтавським обласним та міським управлінням освіти. Якщо зустріч сьогодні не відбудеться, то ми, разом із батьками та дітьми, лишимось тут до переможного кінця», – зазначив народний депутат від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Юрій Бублик.


Текст звернення:
Президенту України
Януковичу В.Ф.

Шановний Вікторе Федоровичу!
Ми, мешканці селища Червоний Шлях міста Полтави, батьки та діти, звертаємось до Вас як до гаранта додержання Конституції, прав і свобод людини і громадянина з вимогою усунути порушення міською владою наданого нам статтею 53 Конституції України права на освіту.
У серпні 2013 року, менше ніж за місяць до початку навчального року, в порушення даної нам керівником управління освіти та міським головою обіцянки не закривати початкову школу – філію загальноосвітньої школи № 12, що в селищі Червоний Шлях, за наказом міського голови школу було закрито.
Більше того, за наказом влади школу було фактично пограбовано: вивезено усі меблі, усе шкільне приладдя, зірвано стінні декоративні панелі з гіпсокартону, знято вимикачі та розетки, карнизи, штори, бойлер для підігріву води. Та найцинічнішим є те, що це все сталося після ремонту, зробленого за наші кошти та нашими зусиллями! Адже, незважаючи на наші неодноразові звернення до міської влади та особисто Мамая О.Ф., жодної копійки на проведення ремонтних робіт у школі вже протягом декількох років виділено не було.
Влада всіляко ігнорує нас і наші вимоги. На жодні загальні збори мешканців селища, на які ми їх постійно запрошуємо, ні міський голова, ні керівник управління освіти жодного разу не з’явились. Вони ховаються від нас!
Крім того, ні під час проведення свята Першого дзвоника під стінами міської ради першого вересня, ні під час проведення першого уроку в кабінеті міського голови, Мамай Олександр Федорович до нас не прийшов. Втекла зі свого кабінету і керівник управління освіти Наталія Дорохова, коли ми з дітьми прийшли до неї.
Таке ставлення до людей з боку влади, обраної народом, є неприпустимим.
Не дали жодного результату і наші звернення до голови обласної адміністрації: обіцяє допомогу, проте нічого для цього не робить.
Ми не маємо наміру здаватися, ми будемо боротися за право наших дітей навчатися у школі, до якої не потрібно їхати через усе місто, не потрібно будити о п’ятій ранку дитину, якій 6 – 10 років, щоб нагодувати та зібрати її, ще сплячу, до школи.
На даний час ми маємо велике бажання прибрати пришкільну територію, здійснити косметичний ремонт у школі за власні кошти та кошти небайдужих людей – спонсорів, аби відновити навчання, адже зараз наші діти навчаються у громадській приймальні народного депутата України.
У зв’язку з цим, вимагаємо:

1. Припинення порушення гарантованого Конституцією права на освіту!
2. Скасувати рішення про закриття нашої школи, прийняте одноособово міським головою.
3. Повернути викрадене майно та відновити навчальний процес!

Дайте змогу нашим дітям навчатися! Почуйте нас!
Із надією, мешканці селища Червоний Шлях.
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: У чоловічій частині ...
Наступна новина: МВС: Оперативна інформація ...

КОМЕНТАРІ