До відповідальності притягнуто 8 посадовців Державної інспекції сільського господарства у Волинській області

До відповідальності притягнуто 8 посадовців Державної інспекції сільського господарства у Волинській області

17.09.13 08:08 0 972
Прокуратурою Волині організовано перевірки додержання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення в діяльності Державної інспекції сільського господарства у Волинській області.

Перевірки заcвідчили, що посадові особи Інспекції не завжди складають протоколи про адміністративні правопорушення за результатами проведених перевірок при встановленні фактів самовільного зайняття земельних ділянок та неповернення тимчасово зайнятих земель сільськогосподарського призначення.

Всупереч вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення інспектори подекуди не вручають правопорушникам копії протоколів, не відбирають пояснення з приводу допущених порушень закону, не зазначають суть правопорушення, не роз’яснюють правопорушникам їхні права та обов’язки, передбачені чинним законодавством і Конституцією України.

Не завжди вручають посадові особи Інспекції постанову у справі про адміністративне правопорушення особі, відносно якої її винесено.

Мають місце випадки накладення інспекторами на правопорушників адміністративних стягнень за статтями КУпАП, які не передбачають настання адмінвідповідальності за вчинені проступки.

Не забезпечено посадовими особами Державної інспекції сільського господарства в області й належного контролю за правильним і своєчасним виконанням постанов у справах про адміністративні правопорушення. Унаслідок цього не лише порушники уникають відповідальності, а й до державного бюджету не надходять суми штрафів, накладених на винних осіб за скоєні правопорушення.

За результатами проведених перевірок прокуратурою Волині внесено подання начальнику Державної інспекції сільського господарства в області. За результатами його розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 8 посадовців Інспекції.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Обіг ресторанного ...

КОМЕНТАРІ