В Закарпатській області за незаконний продаж елітного імпортного алкоголю - штрафні санкції

В Закарпатській області за незаконний продаж елітного імпортного алкоголю - штрафні санкції

17.09.13 08:23 0 849
Наявність наклеєної в установленому порядку акцизної марки встановленого зразка на пляшці алкогольного напою є однією з умов продажу таких товарів споживачам, підтвердженням сплати податку та легальності ввезення товарів. Відсутність акцизної марки на відповідних товарах ставить під сумнів якість та вміст продукції, що продається, а також відносить цю продукцію до немаркованої.

З початку року ревізори встановили, що 22 суб’єкти господарювання зберігають алкогольні напої без марок акцизного податку. Найчастіше це дорогі імпортовані алкогольні напої, такі як: вино «Martini Bianco», коньяк «Metaxa», віскі «Chivas Regal» та ін. До порушників чинного законодавства застосовано штрафні санкції на загальну суму 187 тис. грн.

В Головному управлінні Міндоходів у Закарпатській області нагадують, що зберігання і продаж такої продукції без маркування є правопорушенням, за яке чинним законодавством передбачена фінансова та адміністративна відповідальності. До суб’єкта господарювання застосовується штрафна санкція у розмірі 200 % вартості товару, але не менше ніж 8500 гривень, а на винну посадову особу накладається штраф за адміністративне правопорушення у розмірі від 850 до 3400 гривень з конфіскацією таких алкогольних напоїв або тютюнових виробів.

Всього в Закарпатській області торгівлею алкогольними напоями та тютюновими виробами займається більше 3000 суб’єктів господарювання.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: "Леви" переїдуть до іншого ...

КОМЕНТАРІ